Servan Ott Fotografie: Buidelmees (video)

Een vrij zeldzame verschijning zijn buidelmezen in ons land die voor het eerst tot broeden kwamen in 1981. Nu al meerdere weken vertoeft er een drietal in Berkel en Rodenrijs in een lisdodde-rietsigaren strook aan een kanaal langs het dorp. Schitterend om ze te zien en te fotograferen daar ze tam van aard zijn en ze vaak hun favoriete waterplant,de rietsigaren helemaal uitpluizen en daarop zittend een prachtig geheel vormen met de omgeving en warme kleuren. 

Een echte insecteneter maar in deze tijd eten ze ook zaden. Doordat ze zo klein zijn (11 cm) is het erg moeilijk ze te zien met voedsel, maar dat ze zich tegoed doen aan de vele kleine zaden van de rietsigaar is soms wel waar te nemen met een flinke zoom, evenals het vangen van kleine insecten. Een prachtig schouwspel te zien van dichtbij de waterkant.

Foto’s op f/6,3, Iso 1600 en 1/1000 en 1/800 sec. 1 van de meest bijzondere nesten en zijn naam daaraan ontleend wordt door de buidelmees gebouwd, te zien op een bijzondere YouTube-filmpje van Wild in Nederland.

Foto’s op f/6,3, Iso 1600 en 1/1000 en 1/800 sec. 1 van de meest bijzondere nesten en zijn naam daaraan ontleend wordt door de buidelmees gebouwd, te zien op een bijzondere YouTube-film van Wild in Nederland.

Een keer deelnemen aan een natuurfotografie workshop?

  • Op zondag 9 februari – winter natuurfotografie workshop in de Amsterdamse Waterleidingduinen
  • Op zondag 16 februari – winter natuurfotografie workshop in de Oostvaardersplassen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.