Boeiende vogelverhalen en Lezing over spectaculaire Amerikaanse natuur bij IVN

Boeiende vogelverhalen bij het IVN
Badderend roodborstje

Iedereen kent de spectaculaire beelden van natuurdocumentaires over grote wildernissen in Afrika of Azië, met jagende leeuwen, brullende olifanten en slingerende orang-oetans. Maar wist u dat er ook in uw eigen straat en tuin van alles leeft, groeit en bloeit? Dat allerhande vogels in onze nabijheid een leventje leiden van jagen, ruziën en jongen grootbrengen? Voor wie wil weten welke vogels dat dan zijn, en wat ze in onze tuinen allemaal uitspoken, organiseert IVN West-Friesland op zondag 19 januari een speciale tuinvogel-lezing, in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen.

Vogelaar Hans Verhoeven vertelt in twee fotopresentaties (een om 14:00 en een om 15:00 uur) van alles over de merels, koolmezen en roodborstjes waar wij vaak ongemerkt onze straten mee delen. Wist u bijvoorbeeld dat sommige pimpelmezen ’s winters helemaal vanuit Scandinavië naar Nederland zijn komen vliegen? Dat huismusjes van een beetje rommel houden? En dat bij de specht heel geëmancipeerd het mannetje en het vrouwtje samen het nest bouwen én samen de eieren uitbroeden? De natuur dicht bij huis zit vol wonderen, en Hans Verhoeven gaat uw vragen beantwoorden na de presentatie. Iedereen is van harte welkom bij de lezing, aanmelden is niet nodig. De kosten voor volwassenen zijn 2 euro per persoon, voor kinderen is het gratis. Wie weet tot ziens!

Foto: Badderend roodborstje  Hans Verhoeven  

Lezing over spectaculaire Amerikaanse natuur bij IVN

Weinig natuurgebieden op onze planeet zijn zó groots en zó spectaculair als die van de nationale parken in het westen van Noord-Amerika. Op woensdagavond 22 januari houdt Klaas Dijkstra hierover een lezing bij IVN West-Friesland, met talloze verhalen én schitterende beelden. Zo komt de machtige Coloradorivier ter sprake, het Yellowstonepark, de befaamde Grand Canyon, Monument Valley met haar grillige rotsformaties en nog veel, veel meer.

De lezing begint om 20:00 uur en wordt gehouden in de Terpzaal van het Streekbos Paviljoen. Iedereen die geïnteresseerd is in de adembenemende natuur van Arizona, Utah en de andere westelijke Amerikaanse staten, en in de lotgevallen van poema’s, condors en woestijnvossen, is van harte welkom! De lezing duurt 2 uur, deelname kost 5 euro per persoon (incl. koffie/thee) en aanmelden kan tot uiterlijk 19 januari (via j.l.verhoeven@ivn-westfriesland.nl).

Foto’s: 1. Horseshoe Bend, Arizona en 2. Death Horseshoe Punt, Utah Klaas Dijkstra

%d bloggers liken dit: