Bejaarde man in Andijk mishandeld na aanspreken jongens over vuurwerk | Politie zoekt getuigen en tips

Bejaarde man in Andijk mishandeld na aanspreken jongens over vuurwerk

Andijk – Een 73-jarige man uit Andijk is zaterdagmiddag rond 16.30 uur ernstig mishandeld nadat hij drie jongens had aangesproken over het afsteken van vuurwerk. Dit gebeurde op de Grote Weid in Andijk.

De katten van het slachtoffer waren door het afsteken van vuurwerk erg onrustig geworden. Omdat er al enige tijd vuurwerk werd afgestoken bij de man voor de deur besloot de Andijker naar buiten te gaan om de jongens hierop aan te spreken. Het slachtoffer wilde alleen vragen of ze weg wilden gaan. De man sprak het drietal aan en werd direct agressief benaderd door de jongens.

Getuigenoproep

Het slachtoffer kreeg vanuit het niets een harde klap in het gezicht en viel op de grond. Daarna kreeg het bejaarde slachtoffer meerdere trappen tegen zijn hoofd. De drie jongens gingen er daarna hardlopend vandoor.

Het slachtoffer heeft van twee van de drie jongens een beperkt signalement kunnen geven. De daders spraken Nederlands en worden door het slachtoffer geschat op 18 / 19 jaar.

Dader 1:
– blanke jongen
– ongeveer 1.80 cm.
– kort donker haar met een krul erin
– donkere jas tot aan zijn kruis
– donkere broek
– normaal postuur

Dader 2:
– blanke jongen
– donkere kleding

Het drietal is weggerend over de Sorgvlietlaan in de richting een steegje naar de Buttervin.

Afbeeldingsresultaat voor huub essen
Wijkagent Andijk
Huub Essen

Mensen met informatie en / of getuigen kunnen bellen met 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Of neem contact op met de wijkagent Huub Essen via 0900-8844

Het slachtoffer liep door de mishandeling letsel op aan het hoofd en heeft zich door een arts laten behandelen.

6 Reacties

 1. De jonge jongens, 12 en 13 jaar, die een brand hadden veroorzaakt in een flat in Arnhem met een zeer noodlottig gevolg, een dode vader en een kind van hem en 2 zwaargewonden, zijn vrouw en een dochter blijven in hechtenis en voor hen gelden daarbij nog allerlei beperkingen terwijl 2 jongens die zich zo liederlijk hebben gedragen t.o.v. de 73 jarige man en wat ouder zijn en mogelijk uit dezelfde omgeving komen weer thuis zijn waardoor hij neem ik aan voorlopig nauwelijks de deur uit zal durven gaan.

  Like

 2. Geen camera’s in de buurt???

  Like

 3. Misschien een onderwerp voor het programma Opsporing Verzocht als het onderzoek nu niets oplevert. De mensen kunnen dan anoniem reageren. Er moeten toch mensen zijn die een idee hebben om welke jongens het kan gaan. Nu zijn ze misschien wat terughoudend omdat ze mogelijk vrezen voor de gevolgen van getuigenissen en tips. En als er niet wordt ingegrepen kan het van kwaad tot erger worden. Dat is slecht voor potentiele slachtoffers en voor die jongens.

  Like

 4. Nederlands accent? Hoe wordt dit bedoeld?

  Like

 5. Die jongens zijn hardlopend via een smal pad richting de Buttervin gelopen. De mishandelde man zal ze zo in de buurt kunnen herkennen. Onder de bewoners zullen er best wel de nodige zijn die een idee kunnen hebben over wie het kunnen zijn. Die jongens kunnen zich zo beter aangeven bij wijkagent Huub Essen om erger te voorkomen.

  Like

Reacties zijn gesloten.