Koninklijke Erepenning voor Muziekvereniging Excelsior Andijk

De uitreiking van de koninklijke erepenning door burgemeester Frank Streng aan de voorzitter van de muziekvereniging, Rob Vlam – Foto © Theo Annes

Burgemeester Frank Streng reikte zondag 22 december een Koninklijke Erepenning uit aan de Muziekvereniging Excelsior Andijk. Dit gebeurde tijdens het Winterconcert van de fanfare o.l.v. dirigent Nick Hoogland in zaal Cultura in Andijk. De muziekvereniging vierde in oktober 2018 het 125 jarig jubileum.

Excelsior is een springlevende vereniging die ook jonge mensen in aanraking brengt met muziek. Het plezier is er voor de leden, maar zeker ook voor de gemeenschap van Andijk.

Anno 2019 is Excelsior binnen het dorp en de regio een niet weg te denken orkest met betrokken vrijwilligers. Een vriendenstichting van 300 Andijkers steunt de vereniging financieel.

Henny Doorenbos en Rob Vlam worden in de bloemetjes gezet door de burgemeester
Foto © Theo Annes

Concerten, concoursen, serenades en andere optredens; Excelsior doet het graag. Een actieve vereniging die zich op maatschappelijk en cultureel gebied laat zien en horen.

Al 57 jaar haalt Excelsior bovendien het oud papier op in het dorp. Medemblik is trots op Excelsior en ziet het muziekonderwijs, het muziek maken, de samenwerking en verbinding die dit brengt als belangrijke aspecten.

De burgemeester heeft daarom voor Excelsior de Koninklijke Erepenning aangevraagd. De vereniging voldoet aan de eisen waardoor de penning is toegekend door Zijne Majesteit de Koning.

%d bloggers liken dit: