Meepraten over een energieneutrale toekomst in de gemeente Medemblik

Meepraten over een energieneutrale toekomst in de gemeente Medemblik
Meepraten over een energieneutrale toekomst
Klik op de foto om het licht uit te doen!

Een gezond leefmilieu, nu en in de toekomst. We weten hoe belangrijk het is, maar ook dat het niet vanzelfsprekend is. De opwarming van de aarde is een feit en fossiele brandstoffen raken op. Met elkaar zetten we de stap naar een duurzamere samenleving. Westfriesland pakt die uitdaging op.

Ambitie

Wij hebben als Westfriese gemeenten een duidelijke ambitie uitgesproken: Westfriesland wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat wil zeggen dat in 2040 de totale energie- en warmtebehoefte afkomstig is van duurzame energiebronnen.

Duurzame keuzes

De vraag is natuurlijk hoe we dat gaan doen. Zetten we grootschalig in op wind- of zonne-energie, of op een combinatie van beiden? Zijn er andere duurzame energiebronnen mogelijk? Kunnen we energie besparen? En welke kansen en uitdagingen levert deze energietransitie op? Over deze vragen willen we aan de hand van een aantal scenario’s in gesprek gaan met inwoners van Westfriesland.

Lokale bijeenkomsten

In de hele regio vinden in januari 2020 lokale bijeenkomsten plaats. Ook in de gemeente Medemblik en ook bij u in de buurt. Wilt u meepraten over hoe we energieneutraal kunnen worden? Dan nodig ik u graag uit voor één van de bijeenkomsten in:

WognumDinsdag 14 januari
WervershoofDonderdag 16 januari
MedemblikVrijdag 17 januari
NibbixwoudMaandag 20 januari
MidwoudDinsdag 21 januari
AndijkMaandag 27 januari

Alle bijeenkomsten vinden plaats van 18.00 uur tot 21.00 uur. We starten met soep en een broodje. U meldt zich aan door een e-mail te sturen naar duurzaam@medemblik.nl met daarin uw contactgegevens, het aantal deelnemers en de gewenste bijeenkomst. In de bevestiging sturen we de exacte locatie mee. Wees er snel bij. Voor elke bijeenkomst geldt een maximum van 45 deelnemers.

Contact
Voor aanvullende vragen kunt u contact opnemen met het de gemeente Medemblik, per e-mail op  duurzaam@medemblik.nl of telefonisch op (0229) 85 60 00.

Foto door Rahul op Pexels.com

%d bloggers liken dit: