Drie nieuwe MVO Proud Partners brengt totaal op 39

Drie nieuwe MVO Proud Partners brengt totaal op 39
Drie nieuwe MVO Proud Partners brengt totaal op 39

Tijdens de MVO Westfriesland Netwerkbijeenkomst op 28 november ontvingen 3 bedrijven een Proud Partner keurmerk. MVO Westfriesland reikte dit keurmerk uit aan MediaMarkt Hoorn, high-tech organisatie Connection Systems en zorginstelling Wilgaerden. Deze werkgevers hebben bewezen een sociaal hart te hebben: ze bieden mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer een kans.

Connection Systems is een internationaal opererende organisatie, gespecialiseerd in het inwinnen, verwerken en rapporteren van gegarandeerd kwalitatieve verkeers- data en beelden. HR Manager Linda Wagemans: “Mijn advies aan alle bedrijven die er over denken om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen is: Geef deze mensen een kans, je krijgt er zo’n dankbare collega voor terug.”

Ouderzorg-organisatie Wilgaerden wil met uitstekende ouderenzorg een belangrijke bijdrage leveren aan het welzijn van ouderen in West-Friesland. Met zorg op maat, uitgaande van de individuele wensen en mogelijkheden van de cliënt én in goede samenwerking met alle betrokken partijen. Cindy Way, teamcoach: “Wij vinden dat iedereen een juiste plek verdient in de maatschappij. Of dat nu voor onze cliënten is, of voor onze medewerkers. Vandaar dat deze samenwerking goed past. Het is een win-win situatie voor alle partijen. Voor ons, als werkgever, voor de cliënt vanwege de extra aandacht en voor de medewerker vanwege zijn opnieuw verworven plek in de maatschappij.”

MediaMarkt is marktleider in consumentenelektronica en bestaat dit jaar 20 jaar. De vestiging in Hoorn is 1 van de 49 winkels. HR-medewerker Lisette Hoks: “Wij bieden de ruwe diamant de kans om zich verder te ontwikkelen en zijn of haar rugzak te vullen met kennis en ervaring.”

MVO Westfriesland

Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO Westfriesland heeft al 39 keurmerkschilden uit kunnen reiken aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die óf 5% aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben óf 5% aan diensten en leveringen afnemen van personeel uit deze doelgroep. Ondernemers ervaren dat MVO Westfriesland Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO Westfriesland is een initiatief van het Werkgeversservicepunt NHN en heeft als doel werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat gebeurt door werkgevers uit de regio bewust te maken van hun maatschappelijke verantwoordelijkheid en ze te verbinden met deze werkzoekenden. Meer informatie over MVO Westfriesland is te vinden op www.mvowestfriesland.nl.

Westfriese Beursvloer

De MVO bijeenkomst was voorafgaand aan de 10e, en meest succesvolle, editie van de Westfriese Beursvloer. Er werden meer dan 250 matches gemaakt. Jose Tiessing: “We praatten al langere tijd met de Westfriese Beursvloer over een mogelijke samenwerking. En nu kwam het er dan van. Onze netwerken versterken elkaar en we doen bij bedrijven beiden een beroep op hun sociale hart. Hoe mooi is het dan om de handen ineen te slaan?”

De Westfriese Beursvloer wordt jaarlijks georganiseerd door Vrijwilligerspunt in samenwerking met de Westfriese Uitdaging