Laatste geldautomaat in Andijk buiten bedrijf door noodmaatregel bank – dorpsraad wil oplossing

Laatste geldautomaat in Andijk buiten bedrijf door noodmaatregel bank - dorpsraad wil oplossing
Laatste geldautomaat uit Andijk weg – foto © CAPAND

Ook de laatste geldautomaat in Andijk is door een noodmaatregel van ABN-AMRO buiten bedrijf gesteld, er kan geen geld meer worden opgenomen hiermee. ABN AMRO heeft per direct ongeveer 470 geldautomaten gesloten. De tijdelijke noodmaatregel is nodig vanwege een toename aan gewelddadige plofkraken. Het geld is uit de machines gehaald. Een actueel overzicht van de ABN AMRO automaten en kantoren vindt u op deze pagina.

De Dorpsraad Andijk kan begrip opbrengen voor de noodmaatregelen van de bank maar vindt tegelijkertijd dat hierdoor een probleem is omdat er in Andijk nu geen geldautomaat meer voor voorhanden is en ook niet in de omgeving. Men moet dan 5 km rijden om een automaat te vinden terwijl dat wel de norm is. “We hebben het hier niet voor het uitzoeken wat geldautomaten aangaan! We gaan de bank aanschrijven en vragen om een snelle oplossing”, zo meldt een woordvoerder van de dorpsraad, “want er zijn veel mensen die niet even naar Enkhuizen of Grootebroek kunnen om daar even geld op te halen bij de bank, zoals ouderen.”

Zelf ook klacht indienen

“Het kan helpen als de gebruikers van de automaat zelf ook een klacht indienen bij hun bank! Op de website van je bank of op de bankafschriften staat een adres waar je je klacht naar toe kunt sturen. Als er niet geklaagd wordt dan neemt de bank al snel aan dat men de situatie accepteert. “

Al eerder werd de geldautomaat van de RABO-bank verwijderd aan de Middenweg-Pr. Marijkestraat. De dorpsraad heeft toen de bank geadviseerd een andere locatie te zoeken waar een automaat niet in de buurt van een woning staat. De Rabobank liet de dorpsraad toen weten dat er geen andere mogelijkheden zouden zijn.

Ook het CDA Medemblik heeft zich tot de bank gericht.