Educatief bordspel van vereniging Orion

Educatief bordspel van vereniging Orio
Uitreiking eerste doos door Theo Mulder namens Orion aan de heer Gerry Besseling van drukkerij Venhuis voor zijn grote steun.

Sinds zaterdag 23 november is officieel de uitgifte van de dozen met de twee bordspellen gelanceerd in volkssterrenwacht Orion te Bovenkarspel. Hier zijn  15 dozen uitgedeeld aan leden en niet leden.

De dozen werden overhandigd door de heer Gerry Besseling van drukkerij Venhuis die Orion hierin gesteund heeft.

Afgelopen maanden is hier hard aan gewerkt door vrijwilligers van vereniging Orion. In een doos zit twee spellen namelijk “Reis naar de Maan” en “Reis langs de Planeten”.

Ook hebben leden van vereniging Orion gezorgd dat er 20 dozen geschonken kon worden aan “Sterren Schitteren Voor Iedereen” (SSVI). Voor verdere informatie zie http://www.SSVI.be

Dit is een project dat zorgt dat elk kind, waar ook ter wereld de kans krijgt om de sterrenhemel te ontdekken door een telescoop. Vandaar dat de twee bordspellen zowel in het Nederlands is als in het Engels is.

Zaterdag 16 november heeft vereniging Orion de 20 gesponsorde dozen afgeleverd aan de Organisator van dit project Jean Pierre Grootaerd in Oudenbosch tijdens een bijeenkomst over spectrografie.

Maandag 25 november is het project SSVI ook aanwezig bij de Gala van Wetenschap in Amsterdam. Hier staan enkele telescopen en natuurlijk het bordspel dat naar diverse bijzondere projecten gaan.

Misschien is het leuk voor een kerstcadeau of een verjaardag.

Er zijn namelijk nog enkele dozen ter beschikking. De oplage is namelijk zeer uniek. Er zijn maar 100 dozen vervaardigd. Dus OP=OP.

Educatief bordspel van vereniging Orio
De heer Besseling reikt de eerste twee dozen uit de heer Dinkgreve
%d bloggers liken dit: