Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje gezet

Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Hans Kröger heette de Eerste Steenleggers en overige aanwezigen hartelijk welkom vanaf het geïmproviseerde podium bij de oostgevel waar de eerste stenen werden gelegd.

Onder veel belangstelling werden vanmiddag de eerste twee stenen gelegd door mevrouw Van Gelder (de ‘jongste’ bewoonster) en de heer Tensen, beiden bewoners van Huize Sorghvliet. Hans Kröger, directeur van Woningstichting Het Grootslag (midden op de foto), opende de bijeenkomst aan de oostgevel van de nieuwe woonzorglocatie waardoor het herfstzonnetje nog net de kans kreeg om bijna alle aanwezigen in een feestelijk zonnetje te zetten!

Bijkans als volleerde metselaars en met de nodige precisie werden de eerste stenen gelegd en dat gebeurde onder luid applaus van de aanwezigen. Als dank voor hun bewezen diensten ontvingen mevrouw Van Gelder en de heer Tensen de “Eerste Steentroffel” uit handen van de Niek Wit van Aannemingsbedrijf Wit Wognum B.V (op de bovenste foto met bouwhelm).

Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
De ‘eerste’ stenen zijn gelegd…

Naast een groot aantal (toekomstige) bewoners van deze nieuwe zorglocatie waren er ook familieleden, genodigden en vertegenwoordigers vanuit de gemeenteraad, Els van den Bosch en Piet Ligthart, Klaas Burger en Gerard Heijstee van de Bewonerscommissie van Huize Sorghvliet en van de Dorpsraad Andijk, Gerrit van Keulen Sr. Na afloop werd deze bijeenkomst feestelijk afgesloten door een select gezelschap, waaronder de steenleggers, in Huize Sorghvliet.

Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Nog voordat een wilde wingerd het bordje met Verboden Toegang zou kunnen overwoekeren is de woonzorglocatie Sorghvliet in gebruikgenomen (medio 2020). Kijkend op de West- en Zuidhoek van de locatie (met de hoofdingang.
Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Ruud zette nog even de puntjes op de “I”
Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Nog even en ook het dak zit erop en dan kan het pannenbier ploppen!
Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet in herfstzonnetje
Feestelijke steenlegging van woonzorglocatie Sorghvliet Andijk in herfstzonnetje
Hans Kröger – op het podium – in afwachting van een van de steenleggers.

Tekst en foto’s © Dorpsraad Andijk (Gerrit van Keulen Sr) | Bew. © CAPAND

%d bloggers liken dit: