Achtervolging door Andijk | Politie zoekt getuigen brandstichting in Enkhuizen| Twee verdachten straatroof in Hoorn aangehouden

Achtervolging door Andijk | Politie zoekt getuigen brandstichting  in Enkhuizen| Twee verdachten straatroof in Hoorn aangehouden

Andijk – Gistermiddag rond 13.00 uur werd door agenten in een surveillanceauto van de politie een motorrijder gesignaleerd in Andijk waarvan het bij hen bekend is dat diens rijbewijs eerder was ingevorderd.

De politie wilde de motorrijder staande houden maar die ging ervandoor. De politie zette met hoge snelheid de achtervolging in maar raakte de motorrijder later uit het oog.

De motorrijder is echter bekend bij de politie, die een nader onderzoek instelt.


Politie zoekt getuigen brandstichting

Enkhuizen – De politie is op zoek naar getuigen van een mogelijke brandstichting die dinsdagavond plaatsvond op het Stationsplein in Enkhuizen. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Omstreeks 20.45 uur kregen de hulpdiensten melding dat een personenauto op het Stationsplein volledig in brand stond. Kort voor de brand was een harde knal gehoord. De brandweer kwam ter plaatse om de brand te blussen.

De politie gaat uit van brandstichting en stelt een nader onderzoek in.


Twee verdachten straatroof aangehouden

Hoorn – Op dinsdagavond hield de politie twee jongens aan op verdenking van het plegen van een overval op een maaltijdbezorger. De verdachten zijn twee 16-jarige jongens uit Hoorn.

Omstreeks 21.15 uur meldde een maaltijdbezorger dat hij ter hoogte van het sportcomplex de Blauwe berg (omgeving Het Keern) was overvallen. Hij was daarbij door twee mannen bedreigd. De overvallers waren er na de straatroof lopend met onder anderen geld en een GSM vandoor gegaan.

Tijdens een onderzoek in de directe omgeving trof de politie een van de verdachten aan in de Breeuwer. De verdachte was nat en ‘stonk’ naar slootwater. Vermoedelijk was hij op zijn vlucht door een sloot gegaan. Later in de nacht meldde de tweede verdachte zich.

De politie stelt een nader onderzoek in

%d bloggers liken dit: