IVN veilt kunstwerken voor aanleg bijzonder stukje Streekbos | Herfst-boekenmarkt bij IVN

IVN veilt kunstwerken voor aanleg bijzonder stukje Streekbos | Herfst-boekenmarkt bij IVN

Herfst-boekenmarkt bij IVN

Voor wie op zoek is naar leesvoer voor de herfst en winter organiseert IVN West-Friesland op zondag 24 november een speciale boekenmarkt in het Streekbos Paviljoen te Bovenkarspel.

Want tijdens de boekenmarkt zijn twee aan IVN geschonken kunstwerken te bezichtigen die alleen per opbod via de website kunnen worden gekocht, niet tijdens de boekenmarkt. Een kleurrijke zeefdruk van Corneille en een verstilde aquarel van Piet Bruins. De opbrengst gaat naar het nieuw in te richten voedselbos in het Streekbos. Zie voor specifieke informatie http://www.ivn-westfriesland.nl

Tussen 12:00 en 16:00 uur is iedereen van harte welkom om te komen snuffelen. Ideaal om een leuk boek te scoren, voor uzelf óf straks als Sinterklaascadeau! En mocht u zelf nog iets overhebben dat het IVN mag verkopen: afgeven kan de zaterdag ervoor, tussen 13:00 en 16:00 uur, bij IVN (of even bellen met 06 18724402), alvast bedankt!

Poster Boekenmarkt Lisbeth van Lintel.


IVN veilt kunstwerken voor aanleg bijzonder stukje Streekbos

IVN veilt kunstwerken voor aanleg bijzonder stukje Streekbos | Herfst-boekenmarkt bij IVN

Een kale lap grond omtoveren in een bos vol fruitbomen, vruchtenstruiken en ander eetbaar groen, met hulp van twee schilderijen. IVN West-Friesland heeft onlangs een aquarel van Piet Bruins en een zeefdruk van Corneille geschonken gekregen van Hugo van Lelyveld, voormalig eigenaar van kunstuitleen “De Enkhuizer Waag”, met de bedoeling deze te veilen voor het goede doel.

Het staat namelijk in de planning om ter hoogte van de hoek Haling en Veilingweg een zogenaamd voedselbos te realiseren, een stuk bos vol eetbare planten, bomen en struiken waar eenieder kan snoepen van de vruchten der natuur. Zo’n bos aanleggen kost echter een hoop geld, maar met een beetje hulp van de kunstwerken én van kunstminnende natuurvrienden moet het lukken om al een heel eind te komen.

De aquarel van Piet Bruins (50 bij 70 centimeter) stelt een heidelandschap voor, met een rij ranke bomen en in bloei staande paarse heideplantjes, en de zeefdruk van Corneille (32 bij 41 centimeter) toont een liggende dame met op haar arm een forse vogel, uitgevoerd in heldere kleuren. De beide kunstwerken zijn professioneel ingelijst en voorzien van een wit passe-partout.

Heeft u altijd al een verstild heidetafereeltje of échte Corneille aan de muur willen hebben? En wilt u in één vloeiende beweging het voedselbos een flinke stap vooruit helpen? Breng een bod uit! De veiling start op zondag 24 november en duurt tot vrijdag 20 december. Bieden kan vanaf 400 euro per schilderij en voor wie ze wil bezichtigen hangen beide prenten ter inzage aan de muur in het Streekbos Paviljoen tijdens de traditionele IVN-boekenmarkt op 24 november.

Biedingen (voorzien van NAW-gegevens, telefoonnummer en bedrag) kunnen naar vice-voorzitter@ivn-westfriesland.nl worden gemaild en via http://www.ivn-westfriesland.nl kan elke dag de actuele tussenstand bekeken worden. Zou het lukken een mooi bedrag met de kunstwerken op te halen? Het levert de kopers iets moois op en het IVN een prachtige start van 2020, wie weet mét een bloeiend voedselbos. Als dat geen prachtige kerstgedachte is!

Fotobijlage: Twee kunstwerken Toos Brink

%d bloggers liken dit: