Carrièrebeurs Westfriesland voor nieuwe stages, (bij)banen en veel vacatures

Carrièrebeurs Westfriesland
Carrièrebeurs Westfriesland
Carrièrebeurs Westfriesland

HOORN – Dinsdagmiddag 12 november 2019 vindt voor de derde keer de Carrièrebeurs Westfriesland plaats. Dit keer is het ROC Horizon College in Hoorn de gastheer. Tijdens de beurs kunnen leerlingen, studenten, werkzoekers en werkswitchers meer te weten komen over beroepsoriëntatie, stages, (bij)banen, opleidingen en vacatures in de regio Westfriesland.

“Op dit moment staat de teller op bijna 35 verschillende bedrijven. Van Microsoft en Action tot werken in zorg & welzijn, techniek en bouw”, zegt organisator Alex Gitzels van Westfriesland Media en carrièreplatform carrierestart.nu tevreden. Naast de stages en vacatures aanbod is er ook een CV check, kunnen bezoekers gratis profielfoto’s laten maken en is een vakbond aanwezig om alle vragen over arbeidszaken te beantwoorden. “En onder de bezoekers verloten we €250,- aan leuke prijzen”, vult de organisator aan.

Goed initiatief

Het Horizon College vindt de beurs een goed initiatief en heeft daarom de locatie Hoorn beschikbaar gesteld. Woordvoerder Erica Krijgsman licht toe: “Het biedt studenten de mogelijkheid om in korte tijd met veel bedrijven kennis te maken en contacten te leggen. Het is voor studenten interessant om te weten welke bedrijven in de regio West-Friesland gevestigd zijn en zich op deze manier kunnen oriënteren op hun toekomst.”

Stages

“De beurs is ook zeker geschikt voor scholieren en leerlingen”, zegt Gitzels. “Je vaste baan volgt pas na je diploma, maar op de beurs kun je vragen hoe het werken bij elk type bedrijf is. Welke diploma’s zijn er nodig? Veel mensen achter de stands werken ook bij het bedrijf, dus stel ze veel vragen. Die kans heb je niet via een website.” Bij de stand van Talentz.nl kunnen de leerlingen een profiel invullen. Op basis van dat profiel worden matches gemaakt met bedrijven die een stage aanbieden die past bij jouw profiel. “Kortom een interessante investering om even een rondje over de beurs te lopen.”

Ontstaan

Het idee bestond drie jaar terug, om een beurs te starten waar werkzoekers en bedrijven met vacatures elkaar vinden. “In de huidige krapte op de markt, dienen bedrijven al eerder zichtbaar te zijn. Als ze niet weten dat je bestaat, kunnen ze ook niet voor je kiezen. Wij zeggen dan ook tegen bedrijven de beurs is voor nieuw personeel nu, maar ook voor toekomstig personeel. De deelnemende bedrijven delen hun vacatures naast de beurs ook via carrierestart.nu.”

Informatie

Kijk voor meer informatie op http://www.carrierebeurswestfriesland.nl, daar staat ook een link naar de al aanwezig bedrijven en een overzicht van vacatures

Advertentie
%d bloggers liken dit: