Wintertijd: klok voor- of achteruit?

Wintertijd: klok voor- of achteruit?
Wintertijd: klok voor- of achteruit?

Komende nacht mag je weer om 03:00 uur de klok verzetten van zomertijd naar wintertijd ondanks dat we nog midden in de herfsttijd zitten! Mogelijk is het ook de laatste keer dat dit klusje gedaan moet worden want de EU wil ervan af!

Vannacht gaat de tijd een uur achteruit waardoor men als het ware een uur erbij krijgt en deze nacht dus een uur langer wordt. Voor iedereen die deze nacht voor een groot deel slapend doorbrengt betekent dit een uurtje langer slapen. Voor hen die over ons waken, paraat staan om hulp te verlenen of andere werkzaamheden verrichten tijdens deze nacht moeten een uur langer werken.

Kortom, om 03.00 uur wordt de klok teruggezet naar 02:00 uur

Foto wekker door Negative Space op Pexels.com