ANWB-ACTIE “ZET JE LICHT AAN!” IN ANDIJK

ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
Met de hulp van kinderen werd de actietekst op het wegdek aangebracht

Gisteren hebben kinderen op een aantal plekken in het dorp de actietekst “ZET JE LICHT AAN!” op het wegdek in Andijk aangebracht. Een derde van de fietsers heeft wel werkende fietsverlichting, maar gebruikt het niet. Waarom mensen de lampjes niet aanzetten, kan simpele redenen hebben zoals: ze vergeten het of ze vinden het niet belangrijk genoeg voor een klein stukje.

De actie werd ook in Andijk gehouden, geïnitieerd door de Dorpsraad Andijk

ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
ZET JE LICHT AAN!

ANWB Fietsverlichtingsactie

Samen maken we Nederland veiliger

Iedereen weet wel dat het gevaarlijk is om zonder licht te rijden, maar toch voert zo’n een derde van de Nederlanders geen goede fietsverlichting. En dat terwijl het voeren van goede verlichting de kans op een aanrijding met 20% verkleint. Goed idee dus, die fietslamp. Maar dan moet je hem wel áánzetten. Daarom komen we in actie met de tagactie ‘Zet je licht aan!’. Doe je ook mee?

ANWB wil het verkeer veiliger maken en p.a. fietsende schoolkinderen er aan herinneren hun licht aan te zetten. Het idee: een sjabloon met de tekst: ‘Zet je licht aan’, en een smiley erachter, die je met spuitkrijt eenvoudig op de fietspaden spuit. Wat blijkt? In plaats van 4 op de 10, hebben 6 op de 10 fietsers na het lezen van de tekst “Zet je licht aan” hun licht aan.

ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
ANWB-ACTIE "ZET JE LICHT AAN!" IN ANDIJK | Dorpsraad Andijk | © CAPAND
ZET JE LICHT AAN!

Foto’s © CAPAND