Mozart’s Jupiter en Requiem Rutter – Bonifaciuskerk Medemblik

Mozart’s Jupiter en Requiem Rutter -  Bonifaciuskerk Medemblik

MEDEMBLIK – Er komt weer wat moois naar de Bonifaciuskerk in Medemblik: zaterdagavond 26 en zondagmiddag 27 oktober kan je de “volmaakte”symfonie nr. 41 Jupiter van Mozart en het Requiem van John Rutter beluisteren, uitgevoerd door Projectkoor en professioneel projectorkest o.l.v. dirigent Jan Laan. Zulke mooie muziek hoor je maar zelden in deze regio.

Het Projectkoor bestaat uit koorleden uit heel West-Friesland e.o. van Enkhuizen tot Schagen en van de Wieringermeer tot de Beemster, die in 10 repetities en na veel thuisstudie zich het indrukwekkende Requiem eigen hebben gemaakt.

Het Requiem van John Rutter (1945-) is een ingetogen versie waarin de componist enkele traditionele delen heeft weggelaten en eigen, Engelse teksten er aan toegevoegd heeft. Zijn muziek is erg geliefd in kringen van koren want zijn stijl is eclectisch: hij combineert elementen uit verschillende muzieksoorten van Gregoriaans tot jazz en van klassiek tot pop … een weldaad voor het gehoor.

De jonge, veelbelovende Judith Weusten treedt op als sopraansoliste.

Mozart’s Symfonie nr. 41, Jupiter, is een meesterwerk waarin hij alles uit de kast haalt: vindingrijkheid, prachtige melodieën, expressie en contrasten. Het is zijn laatste symfonie … Mendelssohn noemde het “het onsterfelijke model van de symfonie” en de finale is adembenemend.

%d bloggers liken dit: