Vragen over duurzaam wonen? Kom naar het spreekuur!

Vragen over duurzaam wonen? Kom naar het spreekuur!
Carel van Poppel ontvangt van wethouder Harry Nederpelt (rechts) een appeltaart. Links op de foto Peter Buscher van het Duurzaam Bouwloket

Als Carel van Poppel het Dorpshuis van Andijk binnenstapt, is dat een heuglijk moment. Met zijn komst gaat officieel het eerste ‘spreekuur energiezuinig en aardgasvrij wonen’ van gemeente Medemblik van start. Van Poppel: “Ons huis is al aardig geïsoleerd, maar ik denk dat het nog beter kan.”

Gemeente Medemblik heeft dit spreekuur in het leven geroepen om bewoners te helpen met het verduurzamen van hun woning. Zij kunnen hiervoor gebruikmaken van de deskundigheid van de onafhankelijke adviseurs van het Duurzaam Bouwloket.

In het zonnetje zetten

Daarom heeft ook Andijker Carel van Poppel zich aangemeld. Het energieverbruik van hem en zijn vrouw is al vrij laag in hun woning uit 1997. Maar mogelijk kan hij het nog verder omlaag krijgen met behulp van extra isolatiemaatregelen. En hoe zit het met een warmtepomp? Hoeveel zonnepanelen, bovenop de twaalf die er nu op zijn dak liggen, heeft hij nodig voor de aandrijving daarvan?

Peter Buscher van het Duurzaam Bouwloket geeft uitvoerig antwoord en maakt diverse berekeningen op papier. Intussen is wethouder Harry Nederpelt van gemeente Medemblik gearriveerd om Carel van Poppel als eerste gebruiker van het spreekuur in het zonnetje te zetten. Het geeft aan hoe belangrijk de wethouder dit initiatief vindt: “Wij zijn als gemeente ambitieus op het punt van de energietransitie en ondersteunen met deze service graag bewoners die met ons het verschil willen maken.”

De kladjes?

Andere bewoners met duurzaamheidsvragen druppelen binnen in het Dorpshuis. Carel van Poppel weet wat hij wil weten. Als hij opstaat, wijst hij op de kladjes die Peter Buscher heeft gemaakt: “Mag ik die meenemen?”

Wanneer is het spreekuur energiezuinig en aardgasvrij wonen?

  • 14 november     Wognum           Café Stam
  • 9 januari           Wervershoof      De Schoof
  • 13 februari        Abbekerk          Dorpshuis De Nieuwe Haven
  • 12 maart           Nibbixwoud       De Dres
  • 9 april              Medemblik        Sint Pieter

Alle spreekuren vinden plaats van 16.30 – 19.30 uur. Graag vooraf aanmelden bij het Duurzaam Bouwloket (tel. 072 – 743 39 56, e-mail: info@duurzaambouwloket.nl).

Advertentie
%d bloggers liken dit: