Meisje (17) aangerand in Wervershoof, beelden van verdachte – #OpsporingVerzocht

Meisje (17) aangerand in Wervershoof, beelden van verdachte - Opsporing Verzocht

Een 17-jarig meisje is dinsdagnacht 20 augustus 2019 op het Waterkeringpad tussen Wervershoof en Medemblik van haar fiets geschopt en aangerand.  Het programma Opsporing Verzocht heeft vanavond hier aandacht aan besteed.

Na een gezellige avond op de kermis in Wervershoof, fietste het slachtoffer rond 01.00 uur over het Waterkeringpad naast de Oosterdijk. Op bewakingsbeelden is te zien dat haar belager hard achter haar aanfietst. 

Signalement verdachte

 • 20 – 25 jaar oud
 • 1.75m – 1.90m lang
 • Kort, donker haar
 • Mogelijk lichtgetinte huidskleur
 • Witte jas en witte (training/ jogging) broek
 • Grijze/ zilverkleurige fiets met een werkend voor- en achterlicht

De man sprak Nederlands met mogelijk een buitenlands accent. Hij sprak op een dwingende toon tegen het slachtoffer. 

Gered door drie meisjes

Op het fietspad – net voor het begin van het Nesbos – schopte de man het meisje vervolgens van haar fiets. Ze werd daarna door hem aangerand en mishandeld. Wanneer het slachtoffer in de verte fietslichtjes ziet verschijnen, begint ze om hulp te roepen, waardoor de man ervandoor gaat op zijn fiets. De drie voorbijgangsters schieten haar te hulp en bellen de politie.

Ik dacht wel: waarom gebeurt dit nou met mij? Want ik zag het gewoon echt totaal niet aankomen.17-jarig slachtoffer

Kermis in Wervershoof

De kermis in Wervershoof vond dit jaar plaats van 16 t/m 20 augustus. Vooral de maandag is een traditionele feestdag voor de jongeren in West-Friesland. Herkent u de man op de beelden of heeft u mogelijk die avond iets opvallends gezien? Geef het door.

Zelf iets heftigs meegemaakt?

Heeft u zelf iets soortgelijks meegemaakt? Praten helpt. De medewerkers van Slachtofferhulp Nederland helpen u verder na seksueel geweld.

Herkent u de man op de beelden?

Neem alstublieft contact op met de politie.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000
Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 079-3458999

De locatie van het incident

Eén reactie

 1. De politie heeft donderdag een minderjarige jongen uit Medemblik opgepakt voor de gewelddadige aanranding van het 17-jarige meisje in Wervershoof. Men kwam hem op het spoor na tips n.a.v. de uitzending van Opsporing Verzocht van afgelopen dinsdag.
  Maandag wordt de jongen voorgeleid.

  Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: