Elektrotechnisch bedrijf Expice trapt KBBBD af – Hele week openen bedrijven hun deuren voor bezoekers

Elektrotechnisch bedrijf Expice trapt KBBBD af  -  Hele week openen bedrijven hun deuren voor bezoekers
Directeur Peter Happé laat 2e-jaars scholieren van Tabor College d’Ampte en wethouder Al Mobayed zien hoe een printplaat er uit ziet.

Maandag 7 oktober trapte elektrotechnisch bedrijf Expice de Kom Binnen Bij Bedrijven Dagen af. Wethouder Kholoud Al Mobayed verwelkomde, namens de gemeente Hoorn, een klas scholieren die het Zwaagse bedrijf van binnen wilde bekijken.

De hele week krijgen geïnteresseerden, werkzoekenden en scholieren rondleidingen bij 1 van de 80 deelnemende bedrijven. Aanmelden kan nog, kijk voor meer informatie op www.kbbbd.nl.

Verrassende innovatieve bedrijven

Tijdens de KBBBD (7 t/m 12 oktober 2019) kan iedereen een kijkje nemen in de keuken van een Westfriese onderneming. Kholoud al Mobayed, wethouder gemeente Hoorn: ‘Ik vind de KBBBD een prachtig initiatief. Het zorgt voor een toegankelijke verbinding tussen inwoners, onderwijs en het bedrijfsleven. Elke keer word ik weer verrast door de bedrijven in onze regio. Dit zijn vaak innovatieve bedrijven. Iets wat je van buiten niet ziet. Daarom raad ik iedereen aan om zich aan te melden via de website.’

Wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik ging op bezoek bij Prefab- & Interieurfabriek Stamhuis. ‘Wij willen als Westfriese gemeenten de handen in één slaan om tijdens de open dagen inwoners te laten zien wat onze regio te bieden heeft. Mooie bedrijven nodigen speciaal werkzoekenden en jongeren die een stageplek zoeken uit voor een kijkje achter de schermen.’ Dat beaamt Pim Hoekstra, manager Prefab- & Interieurfabriek Stamhuis. ‘Ook wij zijn op zoek naar personeel. Door een kijkje bij ons binnen willen we toekomstige werknemers laten zien dat ons bedrijf zoveel te bieden heeft. Wij zijn door maximale voorbereiding, techniek en innovatie de interieurbouwer van de toekomst.’

Over de KBBBD

De Westfriese gemeenten voeren tussen 2015-2019 een Regionale Economische Agenda (REA) uit. De essentie van de REA is het borgen en versterken van de economische vitaliteit in de regio. Een initiatief daarbinnen is de Kom Binnen bij Bedrijven Dag! Een initiatief dat de economie en arbeidsmarkt stimuleert. Inwoners, bedrijven en onderwijsinstellingen zoeken de verbinding om Westfriesland een energieke impuls geven. De winst van verbinden!

KBBBD  is een samenwerkingsproject tussen WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WerkSaam Westfriesland en UWV), Ontwikkelingsbedrijf NHN, WerkBij Westfriesland, de 7 Westfriese gemeenten en de Westfriese Bedrijvengroep (WBG).

%d bloggers liken dit: