Ernstig vuurwerkongeval – Bovenkarspel | Achtervolging met drankrijder – Hoorn| Overval op woning – Benningbroek

Ernstig vuurwerkongeval - Bovenkarspel | Achtervolging met drankrijder - Hoorn| Overval op woning - Benningbroek

Vuurwerkongeval: knaap raakt vingers kwijt

Bovenkarspel – Op zaterdagavond raakte een 17-jarige jongen uit Wervershoof ernstig gewond bij een vuurwerkongeval. Omstreeks 22.45 uur was het slachtoffer met enkele vrienden de straat op gegaan. Op de Oranje Nassaustraat had het slachtoffer vuurwerk afgestoken.

Op het moment dat hij een nitraat af wilde steken ontplofte dit in zijn hand. Hierdoor ontstond zwaar letsel aan zijn hand, waarbij enkele vingers werden afgerukt. Hij werd vervoerd naar het ziekenhuis voor behandeling.

Het afgestoken vuurwerk was vermoedelijk een nitraat. Het gaat hierbij om gevaarlijk illegaal zwaar vuurwerk, waarvan het gebruik in Nederland verboden is.

Achtervolging met drankrijder

Hoorn – Op zondagmorgen hield de politie na een achtervolging een 29-jarige man uit Hoorn aan in verband met het rijden onder invloed van alcohol.

Omstreeks 04.30 uur zag de politie een auto rijden in de binnenstad van Hoorn. De rijstijl van de bestuurder viel zodanig op, dat de politie de man wilde controleren. De man reed namelijk met hoge snelheid door het publiek dat juist de horecabedrijven had verlaten.

Toen de politie hem een stopteken gaf, reageerde hij door gas te geven en er vandoor te gaan. De politie ging er achteraan en constateerde dat de bestuurder op sommige weggedeelte ruim 130 km per uur reed. Uiteindelijk stopte de bestuurder op de Pastoor Nuijenstraat.

De bestuurder bleek alcohol te hebben gebruikt. Hij blies 820 ug/l. Dat is bijna vier maal het toegestane maximum van 220 ug/l.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens zijn te hoge snelheid en het rijden onder invloed van alcohol. De auto is in beslag genomen.

Overval op woning

Benningbroek – De politie is op zoek naar getuigen van een gewapende overval op een woning aan de Oosterstraat in Benningbroek, waarbij een 33-jarige man uit Zwaag gewond raakte. De politie is bereikbaar op tel.nr. 0900-8844. Anoniem bellen kan ook op 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Op zondagmorgen omstreeks 01.00 uur waren vier mannen in een woning aan de Oosterstraat bezig met computerspelletjes toen er plotseling vier gemaskerde personen binnen kwamen. De mannen eisten geld. Omdat er geen geld in huis was, zijn de overvallers er met enkele kostbaarheden vandoor gegaan.

Bij de overval raakte een van de slachtoffers gewond. Hij werd voor behandeling overgebracht naar het ziekenhuis.

Onduidelijk is hoe de vier verdachten bij de woning zijn gekomen of daar weer vandaan zijn vertrokken.De politie stelde een onderzoek in in de omgeving. Ook werd een buurtonderzoek ingesteld. Dit heeft nog niet geleid tot aanhoudingen

Foto door Suvan Chowdhury op Pexels.com

%d bloggers liken dit: