Groep kinderen geslagen | Ernstig verkeersongeval | Verdachte van inbraak aangehouden

Groep kinderen geslagen | Ernstig verkeersongeval | Verdachte van inbraak aangehouden - Hoorn | Zwaagdijk Oost | Obdam
Groep kinderen geslagen | Ernstig verkeersongeval | Verdachte van inbraak aangehouden

Groep kinderen geslagen

Hoorn – Op de Berkhouterweg nabij McDonalds is een groepje twaalfjarige jongens en meisjes lastig gevallen door twee oudere jongens. Het groepje is donderdagavond rond 18.00 uur op de fiets tegengehouden en meerdere keren door de twee ongeveer 15 jaar oude jongens geslagen. Het groepje is ook bedreigd om geld af te geven. Er is sprake van gering letsel, maar de kinderen hoefden zich niet onder medische behandeling te stellen.

De politie heeft twee aangiften opgenomen, er worden meer aangiften verwacht. De slachtoffers worden in contact gebracht met slachtofferzorg en de ouders zijn geïnformeerd. De politie stelt een onderzoek in naar de verdachten.

Getuigen gezocht

Getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie. U kunt bellen met de politie in Hoorn via telefoonnummer 0900-8844. Ook via internet kunt melding doen kan via een contactformulier .

Ernstig verkeersongeval

Zwaagdijk-Oost – Op donderdagmiddag vond er een ernstig verkeersongeval plaats op de kruising van de Drechterlandseweg en de Markerwaardweg in Zwaagdijk-Oost. Bij de aanrijding raakten twee vrouwen van 75 en 77 jaar oud uit Enkhuizen gewond.

Omstreeks 13.25 uur reed de 75-jarige vrouw in haar auto over de Markerwaardweg. Naast haar zat haar 77-jarige zuster. Zij kwamen vanuit de richting Medemblik. Op dat moment kwam vanuit de richting Enkhuizen over de Drechterlandseweg een 59-jarige Amsterdammer in een personenauto aangereden. Op de kruising van de wegen ontstond een aanrijding. Door de klap raakte de auto van de dames in een slip en kwam tegen een verkeerslicht tot stilstand. De brandweer moest ter plaatse komen en het dak van de auto knippen om de slachtoffers uit de auto te kunnen halen. Beide dames werden voor behandeling van hun verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De Amsterdammer liep geen letsel op.

De politie stelt een (technisch) onderzoek in naar de aanrijding. Hierbij zal ondermeer gekeken worden naar wie er een rood of groen verkeerslicht heeft gehad.

Verdachte van inbraak aangehouden

Obdam – Op vrijdagmorgen hield de politie een 30-jarige man (zonder bekend adres) aan op verdenking van inbraak in een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat in Obdam. Een tweede verdachte wist te ontkomen.

Omstreeks 05.15 uur zag de politie een taxibusje rijden  in Obdam. Bij controle gaf de bestuurder aan dat hij mensen op moest halen. De politie reed een stukje achter het busje aan en zag dat het stopte bij twee mannen op de IJvelandsloot. De mannen hadden gereedschapskoffers bij. Toen de mannen de politie zagen, gingen zij er als een haas vandoor. Een van de verdachten kon worden aangehouden. De tweede werd (ondanks de inzet van een politiehond) niet meer aangetroffen.

Uit onderzoek bleek dat er ingebroken was bij een bedrijfsauto aan de Van Wassenaerstraat. De eigenaar herkende zijn gestolen gereedschap.

De verdachte is overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie stelt een nader onderzoek in.

Foto Politie NH Noord

%d bloggers liken dit: