Opsporing Verzocht: Inbrekers Middenmeer – Wassenaar haarscherp in beeld – getuigenoproep | Hennepteam slaat toe

Opsporing Verzocht

Op donderdag 9 mei heeft er tussen 11.15 en 11.30 uur op de Professor Ter Veenweg een inbraak plaatsgevonden. Toen de bewoonster terug bij de woning kwam zag zij dat de achterdeur was geforceerd en de woning was doorzocht en dat er sieraden waren weggenomen.

Heeft u een tip over deze zaak? Laat het de politie weten via het tipformulier.

Informatie

Op de bewakingsbeelden is te zien dat er twee mannen en 1 vrouw naar de achterzijde van de woning lopen. Aan de achterzijde werd een achterdeur opengebroken.

Mogelijk heeft deze woninginbraak een link met een woninginbraak in Wassenaar gepleegd op 7 mei 2019. Op de bewakingsbeelden daarvan dragen de verdachten nagenoeg dezelfde kleding als in Middenmeer.

Video

Beelden AVRO/TROS Opsporing Verzocht

Allebei de keren ging de vrouw vooruit om te kijken of de kust veilig was. Zij oogt vrij jong en had lang bruin haar met lichtere plukken. Ze droeg bij beide inbraken een donkerkleurig, gewatteerd jack.

Op haar teken verschenen de twee mannen, die sluitwerk forceerden en de woningen binnengingen. Eén van hen lijkt wat slanker en fitter dan de andere. Hij heeft zwart haar, een vrij hoekig gezicht en donkere ogen.

De tweede man had zowel in Wassenaar als in Middenmeer een zonnebril op, maar wellicht herkent iemand hem aan zijn kleding of zijn wat plompe postuur. Hij heeft donkerbruin haar.

Sieraden en MacBook

Bij het huis in Wassenaar, aan de Teylingerhorstlaan, brak het drietal in tussen 08.30 en 9.00 uur op dinsdag 7 mei. Hun buit bestond uit een aantal sieraden en een Apple-laptop.

Twee dagen later, aan de Professor ter Veenweg in het Noord-Hollandse Middenmeer, sloegen ze tussen 11.00 en 11.30 uur toe. Ze doorzochten er het hele huis en namen een aantal sieraden mee.

Opsporing Verzocht: Inbrekers Middenmeer - Wassenaar haarscherp in beeld - getuigenoproep | Hennepteam slaat toe
Foto’s onder en boven: de daders van de inbraken in Middenmeer en Wassenaar, haarscherp in beeld – hoogstwaarschijnlijk opereren ze landelijk.
Foto’s RTV NH – Bureau NH / Politie Noord-Holland Noord
Opsporing Verzocht: Inbrekers Middenmeer - Wassenaar haarscherp in beeld - getuigenoproep | Hennepteam slaat toe

Wie zijn deze inbrekers?

De kans is groot dat dit drietal vaker hun slag slaat, vermoedelijk ook elders in het land. Wie herkent een of meer van de personen op de bewakingsbeelden?


Hennepteam slaat toe

Hollands Kroon – Heerhugowaard – Drie aanhoudingen en meerdere inbeslaggenomen goederen met een waarde van ruim 1,2 miljoen euro. Dat is het resultaat van een doorzoeking van het Hennepteam van de politie Noord-Holland op dinsdag op twee adressen in de gemeenten Hollands Kroon en Heerhugowaard.

De doorzoeking van dinsdag  was een vervolg op de ontmanteling van meerdere hennepkwekerijen eerder dit jaar. Omdat daarbij – naast complete hennepkwekerijen – gestolen goederen werden aangetroffen, besloot het Hennepteam tot de uitgebreide actie. De voorbereidingen begonnen echter al  zo’n drie maanden geleden.

Samenwerking

’s Morgens stond er op de twee adressen politie voor de deur. Naast politiemensen waren er bijvoorbeeld ook een vastgoedspecialist, een geldhond en medewerkers van de Belastingdienst.  Tijdens de zoekingen werd onder andere een vuurwapen aangetroffen en verschillende goederen in beslag genomen, zoals contant geld, schilderijen, voertuigen en een boot. Alles bij elkaar met een geschatte waarde van ruim 1,2 miljoen euro.

Administratie

Voor de politie is het onderzoek nu pas echt begonnen met het doorwerken van een complete administratie die in beslag werd genomen. De twee mannen (55 en 30 uit Hollands Kroon ) en een vrouw (55 uit Hollands Kroon) die aan werden gehouden worden verdacht van onder andere hennepteelt, heling, bezit van een vuurwapen en diefstal van stroom en water.

Foto wietplant door Michael Fischer op Pexels.com

%d bloggers liken dit: