UPDATE | Explosief gevonden in Hoogkarspel – en geruimd door EOD

Archieffoto EOD – Defensie

Politie en Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) stellen onderzoek in op Nieuweweg in Hoogkarspel. Verdacht voorwerp aangetroffen bij scooter. Uit voorzorg is omgeving afgezet.

Op dit moment zijn er drie woningen ontruimd, bewoners opgevangen. Omgeving (+/- 100 meter) is afgezet door politie. Bewoners van het gebied binnen de afzetting worden verzocht binnen te blijven. Om wat voor explosief het gaat is niet bekend gemaakt.

Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) heeft vastgesteld dat het daadwerkelijk gaat om een explosief. Explosief is veilig gesteld. Het zal op een andere veilige locatie tot ontploffing worden gebracht. Forensische Opsporing (FO) politie gaat scooter onderzoeken op sporen. Afgezet gebied zal deels worden vrijgegeven. Deel blijft nog wel afgesloten voor sporenonderzoek. Getuigen en / of mensen met informatie kunnen bellen met 0900-8844.

%d bloggers liken dit: