Advertenties

Stoommodellen in de spotlights!

Stoommodellen in de spotlights!

Medemblik –  Tijdens het Stoommodellenweekend op 21 en 22 september staan bij het Stoommachinemuseum de miniatuurstoommachines opnieuw in de spotlights. Deelnemers uit het hele land komen naar het museum om hun stoommodellen te showen.

Een gevarieerd aanbod van stationaire modellen, hetelucht motoren, stoomtreinen, zelfs een stoomfiets zijn dit weekend bij het museum te bewonderen. Buiten op de mobiele spoorbaan trekt een locomotief puffend een aantal wagons en mogen kinderen gratis een ritje maken.  Stoomtrekkers en steamwagons rijden stoomwolken blazend in het rond. Een stoomorgeltje zorgt voor vrolijke klanken. In het binnenwater achter het museum varen radiografisch bestuurbare (stoom)boten. Alles draait, beweegt en puft, je kijkt je ogen uit!

Expositie ‘Nederland op Stoom!’: Rond half oktober wordt de gerenoveerde oude entree van het museum heropend met de expositie ‘Nederland op Stoom!’ Aan de hand van tientallen (bewegende) stoommodellen wordt verteld hoe de stoomrevolutie in de 2e helft 19e eeuw in Nederland goed op gang kwam. Ondersteund door muziek en filmprojecties wordt een beeld geschetst van de Industrialisatie in Nederland m.b.t. waterbeheersing, transport, nijverheid, bouw, energieopwekking en vermaak. De expositie omvat vele topstukken uit de museumcollectie.

Museumrondvaart door het Land van Water en Stoom
Bezoekers kunnen dit weekend een vaartocht met de Koggevaarder maken. In een klein uur neemt schipper Rob Smak de passagiers mee langs de mooiste plekken rondom Medemblik. Rondvaarten vertrekken zaterdag en zondag vanaf het museum om 13.00, 14.00 en 15.00 uur. Per vaartocht kunnen maximaal 20 personen mee. Combinatietickets: museumbezoek én rondvaart: volwassenen € 13,- en kinderen tot 18 jaar € 10,-. Museumjaarkaarthouders betalen € 8,- per rondvaart. Reserveren is gewenst op 0227-544732.

Het museum is dit weekend onder stoom. Het vuur in de ketel wordt opgestookt om de machines weer tot leven te brengen. Miniatuurstoommachines staan klaar om zelf stoom te maken en wie de stoker helpt het vuur in de ketel brandend te houden, verdient het ‘hulpstokersdiploma’.

Nederlands Stoommachinemuseum
Oosterdijk 4, 1671 HJ Medemblik,
Tel: 0227 544732 / www.stoommachinemuseum.nl
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 10 uur tot 17 uur.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.