Rasmuzikanten helpen Summer Broke uit de brand

Rasmuzikanten helpen Summer Broke uit de brand
Thijs Boontjes
(Foto Etersheim Summer Broke)

Rasmuzikanten helpen Summer Broke uit de brand

Op vrijdagavond 20 september vindt in de schuur van bezoekerscentrum de Breek in Etersheim Summer Broke plaats. Het evenement wordt door de organisatoren omschreven als een bescheiden feestje. Dat neemt niet weg dat het programma staat als een huis. Grote namen als Thijs Boontjes, Ruben Hoeke, Dennis Burke, Marike Groot en Niels de Wit schieten de noodlijdende Stichting Summer Breek te hulp.

Thijs Boontjes

De kans dat Thijs Boontjes nog alleen naar de kermis moet wordt met de dag kleiner. Zijn ster is rijzende, zijn populariteit groeit. Thijs Boontjes heeft een mooie plek op het poppodium veroverd, ergens tussen de charmante volkszanger en de charismatische rockster in. De laatste tournee met zijn uitstekende band was een groot succes en zijn meest recente album ‘Geen Achttien Meer’ (2019) werd jubelend ontvangen. Het is Nederlandstalige rock ‘n’ roll met een knipoog, het zijn doorwrochte liefdesliedjes met een lach en een traan. Thijs Boontjes, onthoud die naam.

Soul Power

Soul Power is een vijfkoppige dampende soulformatie, bestaande uit Dennis Burke, Ruben Hoeke, Jeroen Booy, Siem Kees Slegt en Mike Kamp. Dennis Burke zingt al zijn hele leven. Op 18-jarige leeftijd won hij het Surinaamse Songfestival en daarna was hij frontman bij diverse bands, waaronder de Dutch Rhythm Steel & Show Band, en trad op met grootheden als Arthur Conley en Billy Paul. Gitarist Ruben Hoeke is in de pers omschreven als een “stergitarist van wereldklasse” en “een van de grootste eigentijdse Nederlandse gitaristen”. Sinds 1992 tourt hij onafgebroken door  binnen- en buitenland. Drummer Jeroen Booy verdiende zijn sporen onder meer in Roberto Jacketti & The Scooters en The Scene. Vergeet je soulpijpen niet!

Tully Monster

Tully Monster is de band van Marike Groot (The Gathering). De formatie bestaat sinds 2015, in 2017 verscheen de goed ontvangen EP ‘Sightseeing’. Noem het progrock als je wilt, maar dan wel met invloeden van metal, grunge, new wave, powerpop, indie en postpunk. Dat is ook niet verwonderlijk. Marike zong begin jaren ’90 bij de Hoornse indieband Little Mary Big, de voorloper van Johan, en speelde sindsdien in tal van alternatieve bands. Ook de andere leden zijn al sinds de jaren tachtig niet weg te slaan van het podium. Gecombineerd met een energieke liveshow maakt dat Tully Monster even eigenzinnig als het gedrocht uit de oertijd waaraan de band zijn naam ontleent.

Burghers

Al zo lang als we ons kunnen heugen is Niels de Wit actief tussen punk en pop, onder (veel) meer in Johan en Electric Tears. Na het opheffen van die laatste band in 2016 hoopte de stapel nieuwe De Wit-nummers zich echter op. Zo promoveerde Burghers, een hobbyproject met vriendin Simone Mansveld en drummer Frank Cuup, van een coverbandje tot een heuse eigenwerkband. Dan gelijk ook alles maar zelf doen: van het opnemen van debuutplaat ‘Last Days Of Man’ (2018) tot het bedrukken van de hoes (eigen ontwerp op tweedehands James Lasthoezen!). Het resultaat mag er zijn: pakkende powerpop met stuwende gitaar, pittige samenzang, knorrende bas en ADHD-drums.

Het programma wordt gecompleteerd door de Hoornse rapper Levi Noë, die in 2017 afstudeerde aan de Herman Brood Academie in Utrecht. Levi brengt een frisse combinatie van hiphop gemixt met spoken word. Hij verteld op ritmische manier verhalen in ‘Gelukkig al gelukkig geweest’. Een show over vallen, opstaan, doorgaan met als doelstelling: ‘gelukkig zijn’. De avond wordt afgesloten door niemand minder dan DJ Begt.

Programma en tickets

Summer Broke vindt plaats op vrijdagavond 20 september, van 19:00 tot 01:00 uur. De entree bedraagt € 10 p.p. Vanwege de beperkte capaciteit wordt belangstellenden aangeraden om kaarten te reserveren via de website https://summerbreek.nl/.

Advertentie
%d bloggers liken dit: