Acara Adoe Adoe in Hoornse Huis Verloren

Acara Adoe Adoe in Hoornse Huis Verloren

HOORN – Voor de derde keer dit jaar wordt op maandagmiddag 16 september in Huis Verloren in Hoorn een ‘Acara Adoe Adoe’ gehouden. Het is de laatste in de reeks in 2019; mei volgend jaar is er weer een grote Kumpulan. Het feest voor Indo’s en Belanda’s (Hollanders) is van 14 tot 18 uur en is vooral bedoeld om samen lekker te eten, te dansen en om zich gewoon ‘senang’ te voelen.

In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw kwamen al dan niet noodgedwongen duizenden Indo’s naar Nederland. En natuurlijk brachten zij ook hun eigen Indische cultuur mee, waarin het begrip gemoedelijkheid een belangrijke rol speelt. Deze derde Adoe Adoe wordt dan ook weer een gezellige Indische middag, waar jong en oud welkom is. Dit keer wordt de muziek verzorgd door de band Blackmail. En dat betekent niet alleen authentieke Indock, maar ook poco poco en countrymuziek. De voetjes kunnen dus volop van de vloer. Natuurlijk zijn er (voor een laag bedrag) Indische snacks, gerechten en drankjes voor de gasten.

Overigens kan de Acara Adoe Adoe uitstekend gecombineerd worden met een bezoek aan de expositie Depok in het Westfries Museum. Hier wordt de droom van Cornelis Chastelein getoond. Hij schonk na zijn dood in 1714 in Nederlands-Indië zijn landgoed Depok aan zijn 150 slaven. Het museum is vanaf 11.00 uur open. 

Kaarten voor de Adoe Adoe op 16 september 2019 kosten in de voorverkoop € 7,50 en kunnen worden besteld via george_b@zonnet.nl, indonesie@smaragd-reizen.nl of www.huisverloren.nl. Reserveren is raadzaam, vol is vol.

Resterende kaarten kosten aan de zaal € 10,00.    

%d bloggers liken dit: