1e Editie Special Olympics evenement in gemeente Medemblik

1e Editie Special Olympics evenement in gemeente Medemblik

Op 8 september 2019 vindt het nationaal evenement Special Olympics plaats in de gemeente Medemblik. Tijdens dit toernooi, voor mensen met een verstandelijke beperking, staan de sporten handbal en skeeleren op het programma. Naast het wedstrijdgedeelte zijn diverse activiteiten te beleven die zich richten op mensen met een verstandelijke beperking.

Stralen op het handbalveld en de skeelerbaan
Het nationaal evenement Special Olympics geeft sporters de kans om te stralen op het handbalveld in Sport- en Wellnesscenter de Dars of op de Sjoerd Huismanpiste van Radboud Inline Skating. De sporten die deze dag centraal staan zijn handbal en skeeleren (100, 300, 500, 1000 m en 100m met rollator). Sporters uit het hele land gaan met elkaar de sportieve strijd aan om het eremetaal.

Het  evenement wordt georganiseerd door Team Sportservice West-Friesland in samenwerking met handbalvereniging SEW, Radboud Inline Skating en Special Olympics Nederland. De gemeente Medemblik maakt dit evenement financieel mogelijk.

Wil je weten hoe fit je bent, tennissen of knuffelen met Kees Konijn?
Niet alleen de sporters hebben deze dag de kans om te stralen. Ook alle mensen met een verstandelijke beperking uit de regio West-Friesland kunnen tal van leuke en sportieve activiteiten beleven. Zo kom je er door het doen van verschillende testjes achter hoe snel, lenig of sterk je bent.

Lijkt fitnessen je leuk? Tijdens deze dag kan je gratis kennismaken. Door vrijblijvend een balletje te slaan, ontdek je of tennis wellicht iets voor jou is. Wil je weten welke sporten je bij jouw in de buurt kunt doen, vraag het dan aan één de coaches die deze dag aanwezig zijn. Kom knuffelen of ga op de foto met één van de mascottes: Kees Konijn en Druppie, ze zijn er de hele dag. Het complete programma wordt later nog bekend gemaakt.

Vrijwilligers
Wil jij een bijdrage leveren aan dit evenement als vrijwilliger? Tijdens het evenement zijn er allerlei leuke functies beschikbaar. Voor meer informatie en om je aan te melden als vrijwilliger, neem contact op met Team Sportservice West Friesland.

Deelnemen? Of meer informatie
Wil je (ook) deelnemen aan dit evenement of wil je meer informatie dan kan je terecht bij Team Sportservice West-Friesland, Marieke Wever, tel 0229-287700, mail mwever@teamsportservice.nl. Of neem een kijkje op website van Team Sportservice West-Friesland.

8 SEPTEMBER 2019 09:00 T/M 18:00 AANGEPAST SPORTEN

Sport- en Wellnesscentrum de Dars

Europasingel 114
1693 GV Wervershoof
Nederland