Senioren bezoeken Tropenmuseum en Gouda

Senioren bezoeken Tropenmuseum en Gouda
Het Tropenmuseum in Amsterdam – Foto Google Street view

HET TROPENMUSEUM

Het Tropenmuseum is een museum over wereldculturen, gevestigd in een van de mooiste museumgebouwen van Nederland. Het indrukwekkende rijksmonument gelegen aan het Oosterpark, in het hart van Amsterdam Oost, dateert uit 1926

Hier vindt je verhalen over universele menselijke thema’s zoals rouwen, vieren, versieren, bidden of vechten. Ze maken nieuwsgierig naar de enorme culturele diversiteit die de wereld rijk is. In het Tropenmuseum ontdek je dat we op de verschillen na, allemaal hetzelfde zijn: mens.

We vertrekken om 10.10 uur uit Hoorn naar Amsterdam Muiderpoort. Vandaar is het ongeveer 10 minuten lopen naar het Tropenmuseum.

  • Entree € 16,–, Museumjaarkaart gratis
  • Reis, entree en verteringen zijn voor eigen rekening. Opgeven bij Cisca Groeneveld
  • Wanneer: 10 september
  • Tijd: 10.00 uur verzamelen station Hoorn in de hal.

GOUDA

We gaan op 24 september weer in stadswandeling maken. Deze keer in Gouda.

Gouda ligt bij de samenvloeiing van de rivieren de Gouwe en Hollandse IJssel. Mede dankzij de binnenvaart over deze rivieren groeide Gouda in de middeleeuwen uit tot een belangrijke stad. In 1272 kreeg de stad stadsrechten en aan het eind van de middeleeuwen was Gouda uitgegroeid tot de vijfde stad van Holland. In de binnenstad is nog altijd een groot aantal historische en monumentale gebouwen te vinden, waarvan het Stadhuis en de Sint-Janskerk waarschijnlijk de beroemdste zijn. De stad staat daarnaast bekend om zijn Goudse kaas, die in de zomer verhandeld wordt op de donderdagse toeristische kaasmarkt. Ten slotte geniet Gouda bekendheid door de fabricage van kaarsen, pijpen, Gouds plateel en stroopwafels.

  • We vertrekken op 24 september om 9.40 uur vanuit het station van Hoorn en komen dan rond 10 over 11 aan in Gouda, waar we na de koffie de stad gaan bezichtigen.
  • U kunt zich opgeven bij Cisca Groeneveld 0229 201519. Koop nog geen kaartje, we zullen proberen samenreiskorting te krijgen.
%d bloggers liken dit: