Stormschade in de regio – Oosterhavenconcert naar zondag verplaatst

Stormschade in de regio - Oosterhavenconcert naar zondag verplaatst

De organisaties van de Waterweek Medemblik heeft het Oosterhavenconcert voor vanavond afgelast vanwege het stormachtig weer. Het concert wordt nu morgenavond (zondag) gehouden om 20.00 uur. Het leek de organisatie, STEM, onverantwoord om het concert door te laten gaan met dit weer.

Het stormachtig weer, met windkracht 6, 7 Bft, zorgt wel voor veel schade in het land. De brandweer van diverse plaatsen in dit deel van West-Friesland moest diverse keren uitrukken vanwege stormschade. In Alkmaar is een deel van het dak van het AZ-stadion ingestort. Daarbij raakte niemand gewond.

Omgewaaide bomen

Vanaf het middaguur zijn er diverse meldingen in de regio vanwege stormschade, zoals in Hoorn (een boom omgewaaid op een bedrijfsbus) Opperdoes, Zwaag (geparkeerde auto’s beschadigd door een omgewaaide boom), Enkhuizen (steiger die mogelijk kon omwaaien vanwege het windvangende steigerdoek), Wervershoof, Medemblik en Onderdijk. Ook op het IJsselmeer en het Markermeer ondervonden watersporters veel last van de harde wind.

Foto door Skitterphoto op Pexels.com

Eén reactie

  1. Het concert op zondagavond was geweldig en werd op een fraaie locatie bij de Oosterhaven gehouden. Het weer was ronduit goed. De mensen leefden erg mee met de muziek van topzangeres Maaike Widdershoven en twee regionale talenten waarvan er een binnenkort voor een jaar naar Londen gaat om zich daar nog beter te kunnen ontwikkelen. en het Koninklijke Stedelijke Muziekkorps uit Enkhuizen dat ook enkele muziekstukken zonder vocale begeleiding liet horen. Onder de bezielende leiding van de dirigent de heer Uddel toonde het zijn kwaliteiten. Vele mensen zongen mee met de songs als die er geschikt voor waren en klapten dan op de maat van de muziek in hun handen wat de prima sfeer nog beter maakte. Er werd vooral gezongen in het Engels maar ook in het Spaans en mevrouw Widdershoven zong ook een lied in het Fries.

    Like

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: