13e editie van de Waterweek Medemblik kent weer nieuwe elementen

13e editie van de Waterweek Medemblik kent weer nieuwe elementen

Ieder jaar probeert de vrijwilligersorganisatie van de Westfriese Waterweek Medemblik nieuwe elementen toevoegen aan dit driedaags spektakel. Ook dit jaar is dit weer gelukt om naast een aantal grote publiekstrekkers verrassende attracties toe te voegen en een gevarieerd en aantrekkelijk programma te maken.

Vrijdag a.s. start de Waterweek met culinair aan de kade, dit jaar met muzikale omlijsting van de bekende band Paradise. Naast verrassende culinaire hoogstandjes, dit jaar naast Costas, Meijer’s 2.0 en het Wapen van Medemblik de nieuwe restaurants Saalhof (Wognum), Oost (Medemblik) en de Westfriese Tafel. Kaarten zijn nu al verkrijgbaar bij de deelnemende restaurants.

Voor de nautische dag van zaterdag weer de grote publiekstrekkers de Kamper Kogge, het lichtschip Texel en de Waka-groep met hun unieke Waka-boot en imponerende ceremoniële  Haka-dans. Nieuw zijn een tweetal reddingsacties voor het havenhoofd door een SAR-helikopter van de Kustwacht en de KNRM Medemblik, een originele oude botter, een historisch lijnwerp- en wippertoestel waarmee je over de haven wordt getrokken en is ook de doedelzakband weer terug In Medemblik. Ontzettend veel bezienswaardigheden, attracties en activiteiten, maar hier te veel om op te noemen. Zie hiervoor de speciale Waterweken website.

Voor het Oosterhavenconcert op zaterdagavond is na jaren het vertrouwde gezicht van het Noord-Hollands Jeugdfanfare Orkest dit jaar de keus gevallen op het Koninklijk Stedelijk Muziekkorps (KSM) uit Enkhuizen. Samen met de bekende artieste Maaike Widdershoven en regionale talenten Sven Reus en Rosmarijn Broers verzorgen zij vanaf 20.00 uur een fantastische gevarieerd concert vanaf het ponton in de Oosterhaven.

Zondag wordt traditioneel afgesloten met de spectaculaire Drakenbootraces  waarbij dit jaar voor het eerst naast gemengde teams er een speciale damescompetitie is. Het aantal deelnemende boten Met nog een aantal publiekstrekkers in de Oosterhaven dus weer een spectaculaire afsluiting van de Westfriese Waterweek Medemblik 2019.

Voor alle informatie zie www.waterweken.nl en klik uiteraard op Medemblik.

Het gaat weer spetteren en bruisen in Medemblik op 9, 10 en 11 augustus a.s.!