Edith van Dijk ambassadrice IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik

Edith van Dijk ambassadrice IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik
Boegbeeld Edith van Dijk

Met trots wil het bestuur van de IJsselmeer Zwemmarathon Stavoren-Medemblik laten weten dat niemand minder dan Edith van Dijk is aangetrokken tot ambassadrice van deze zwemmarathon.

Edith van Dijk, zesvoudig wereldkampioen openwaterzwemmen en woonachtig in de gemeente Medemblik, is Nederlands succesvolste openwaterzwemster en heeft zelf drie keer de 22 kilometer lange oversteek van Stavoren naar Medemblik volbracht. In 2002 deed ze dat winnend in een tijd van 4:38 en in 2005 bij haar laatste overtocht als eerste vrouw in 5:18. Het bestuur ziet in Edith een boegbeeld om energie te geven aan de nieuwe fase, vanaf de 50ste marathon op 17 augustus a.s. Uit ervaring weet ze wat nodig is en tegelijkertijd kan ze een bijdrage leveren aan vernieuwingen in de organisatie.

Toekomst

Edith van Dijk is enthousiast over haar nieuwe rol. “Ik vind het erg leuk om ambassadrice te zijn en hoop dat ik hierdoor meer mensen kan enthousiasmeren zodat de IJsselmeer Zwemmarathon ook de komende vijftig jaar succesvol is en een opstap kan vormen voor de komende generaties marathonzwemmers.” Edith van Dijk kan zich haar eigen overtochten nog levendig voor de geest halen: “Wat ik me herinner van m’n eigen overtochten is vooral het samen met de andere zwemmers invetten bij de visafslag in Stavoren, daarna op de boot stappen en net buiten de haven het water inspringen. Het was de kunst om tijdens het zwemmen weinig naar de overkant te kijken, omdat die nauwelijks dichterbij lijkt te komen. Maar het beste stuk is natuurlijk als je de haven van Medemblik binnenzwemt: al die toeschouwers die applaudisseren voor jou, dat voelt geweldig!”

Startschot

Op 17 augustus zal Edith in Stavoren het startschot lossen om 9:00 uur in Stavoren. Tijdens de marathon is Edith aanwezig op de VIP boot voor het geven van tekst en uitleg aan aanwezigen. Tussendoor zal ze om 12:00 uur het startschot lossen voor de Medemblik Harbour City Swim in de Oosterhaven van Medemblik.

Datum

Noteer alvast in uw agenda: 17 augustus.
Dan zal de vijftigste marathon Stavoren-Medemblik worden gezwommen.
Aankomst na 13.00 uur.
Info 1km Medemblik Harbour City Swim 06 2053 4941.

%d bloggers liken dit: