50 Jaar Maanlanding ‘in het zonnetje gezet’ bij Volkssterrenwacht Orion

50 Jaar Maanlanding 'in het zonnetje gezet' bij Volkssterrenwacht Orion
50 Jaar Maanlanding

Op zaterdag 20 en zondag 21 juli a.s. is  Volkssterrenwacht Orion open voor publiek van 13.00 – 17.00 uur ter gelegenheid van 50 jaar maanlanding. Dan is het precies 50 jaar geleden, dat er voor de eerste keer mensen met de Apollo 11 naar de maan  gingen en op de maan landden en op 21 juli zette Neil Armstrong en Buzz Aldrin als eersten voet op de maan.

De Eerste Stap Op De Maan

Dit hoogtepunt uit de geschiedenis van de ruimtevaart en de mensheid wordt tijdens dit weekeinde van 20 en 21 juli feestelijk gevierd bij Volkssterrenwacht Orion met een uniek programma voor jong en oud.

Kom meer te weten over deze historische ruimtevlucht van Apollo 11, over gewichtloosheid en nog veel meer wetenswaardigheden!

In de expositieruimte van Orion is veel info over de eerste bemande maanlanding op 21 juli 1969 door het ruimtevaarttuig de Apollo 11.
Natuurlijk wordt er ook stilgestaan bij de toekomst van bemande maanreizen; misschien wil je ook astronaut worden?

  • Publiek kan selfies maken hoe je er uit zal zien met een astronautenpak aan.
  • En voor de Star War-fans zijn er Troopers aanwezig om mee op de foto te gaan.

Er wordt onderzocht hoe de mogelijkheden zijn om via de Maan naar Mars te gaan en wellicht er te gaan wonen. Komt er een nederzetting op de maan als steunpunt en opstapplaats voor verdere bemande ruimtereizen?

Er is een simulantmonster van Mars en de maan, die de universiteit van Wageningen heeft gebruikt om te kijken of er groente gekweekt kan worden op Mars of de maan. Door informatie en schaalmodellen komt het publiek hier meer over te weten. In het planetarium worden doorlopend presentaties gehouden om alles te weten te komen over de maan. Ook spelenderwijs is kennis te vergroten over het heelal door het spelen van het educatieve bordspel, dat  bij Orion zelf is ontwikkeld.

Bezoekers kunnen zelf diverse natuurkundige proefjes doen, of o.l.v medewerkers van Orion, die allemaal betrekking hebben op sterrenkunde en  ruimtevaart; hoe  aangetoond kan worden  hoe o.a. de zwaartekracht werkt, werking van het licht en statische elektriciteit.

Gratis toegang

Feestelijke viering ’50 jaar Maanlanding’ bij Volkssterrenwacht Orion op Zaterdag 20 en zondag 21 juli; op beide dagen van 13.00 – 17.00 uur: De Eerste Stap Op De Maan.

  • Er hoeft van te voren niet te worden aangemeld; het is een doorlopend programma en de toegang is gratis.
  • Locatie van Orion is: Veilingweg 21B (op de 1e verdieping van het Streekbos Paviljoen in het natuur/ recreatiegebied het Streekbos) in Bovenkarspel ( vlakbij Enkhuizen).
  • Meer info op: www.volkssterrenwachtoriom.nl of via 06-4885445.
%d bloggers liken dit: