Antwoord ministerie I&W op zienswijze Dorpsraad Andijk inzake ‘laagvliegen’ boven het dorp – Lelystad Airport

Antwoord ministerie I&W op zienswijze Dorpsraad Andijk inzake 'laagvliegen' boven het dorp  - Lelystad Airport
Lelystad Airport

Het minister van Infrastructuur en Waterstaat heeft de bijna 10.000 indieners van zienswijzen op het ontwerpbesluit tot wijziging Luchthavenbesluit Lelystad een brief gestuurd met daarin een verwijzing naar de Nota van Antwoord. Ook de Dorpsraad Andijk heeft deze brief ontvangen.

Antwoord ministerie I&W op zienswijze Dorpsraad Andijk inzake 'laagvliegen' boven het dorp  - Lelystad Airport
Waar komen de indieners van een zienswijze vandaan?
Bewerking © CAPAND

Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk zegt hierover: “De Nota van Antwoord” telt 222 pagina’s, en dat is niet alleen het antwoord op de zienswijze van de dorpsraad maar van de bijna 10.000 indieners in het land. De zienswijzen zijn gebundeld. Niettemin kost het tijd om het antwoord goed door te nemen en in samenspraak met anderen te kijken wat ons nu te doen staat.”

“De geplande opening van Lelystad Airport in april 2020 is echter niet langer haalbaar, schreef minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) al dinsdag in een brief aan de Tweede Kamer. Wanneer dat wel gebeurt is nu nog niet duidelijk. Een recente uitspraak van de Raad van State dwingt het kabinet namelijk de uitstoot van stikstof terug te dringen. Het moet dan worden aangetoond dat de stikstofuitstoot niet onacceptabel toeneemt als Lelystad Airport er komt. Dat is nog niet alles! De ministers heeft in december vorig jaar de VVR (Verkeersverdelingsregel) ingetrokken vanwege bezwaren binnen de Europese Commissie. Deze commissie heeft meer tijd nodig om deze regeling te beoordelen.”

Wie de Nota van Antwoord wil lezen of inzien kan op onderstaande rode knop klikken. Er komt dan een PDF-bestand in beeld.

Antwoord ministerie I&W op zienswijze Dorpsraad Andijk inzake 'laagvliegen' boven het dorp  - Lelystad Airport
Een deel van de kaart met vliegroutes. Eén van de routes gaat over Andijk, waar vliegtuigen op 1800 meter accelereren om verder door te stijgen.
Het oorspronkelijke plan van het minister van I&W

Video, foto en ander beeldmateriaal Lelystad Airport: Ministerie van I&W


Advertentie

Klik op de advertentie voor meer informatie
%d bloggers liken dit: