Servan Ott Fotografie: IJsvogel

Met de afgelopen vele milde winters (al had die van dit jaar een kort koude dip en sneuvelden er toch vrij veel) is het erg goed gegaan met de ijsvogel en is hij een veel vaker gezien gast dan een paar decennia geleden. De “blauwe flits” van zijn felblauwe rug en staart gezien in de snelle rechtlijnige vlucht en zo’n 16,5 cm van snavel,- tot staartpunt is een prachtig kleurenbommetje. Vaak doen ze twee en soms ook drie legsels in één broedseizoen, bij een strenge winter reproduceren ze zich daarmee weer heel snel. Foto’s gemaakt in Amsterdam vanuit hut.

Een keer deelnemen aan een vogelfotografie of natuurfotografie workshop ?

  • Zaterdag 6 juli – Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen
  • Zondag 7 juli – Natuurfotografie workshop/ macrofotografie workshop – Nationaal Park Weerribben- Wieden
%d bloggers liken dit: