Egboetswater viert imkerijdag! | Op poldersafari door de Suyderbraeck

Egboetswater viert imkerijdag! | Op poldersafari door de Suyderbraeck

Egboetswater viert imkerijdag!

Honing op brood of door de thee kent iedereen, maar wist je dat er ook honingdrank bestaat? En honingsnoepjes? Dat het zou helpen tegen hooikoorts? En dat honing in het Egypte van de farao’s werd verwerkt tot anti-bacteriële zalf? Een enorm veelzijdig product, kortom, en dat al eeuwen lang! Maar hoe komt dit gele goud eigenlijk tot stand? Hoe doen die kleine bijen dat toch? En wat is de rol van de mens hierin?

Op zondag 14 juli is het Landelijke imkerijdag, een gebeurtenis die ook aan het Egboetswater in Oostwoud (Liederik 15, 1678 JC) niet onopgemerkt voorbij gaat.

Tussen 10:00 en 16:00 uur komen een imker en een IVN-gids naar bezoekerscentrum ’t Egboetje om van alles te vertellen over bijen en de bijenhouderij. Hoe ziet zo’n bijenkast er bijvoorbeeld van binnen uit? Waarom dragen imkers vaak een kap? En van welke bloemen kunnen bijen allemaal honing maken? Kom langs en kom het te weten, iedereen is van harte welkom!

Fotobijlage: Imker Willem Nijhuis Toos Brink

Egboetswater viert imkerijdag! | Op poldersafari door de Suyderbraeck

Op poldersafari door de Suyderbraeck

Zin in een zomerse middagwandeling door een onbekende “natuurparel” in het West-Friese polderland? Kom zondag 14 juli naar de Suyderbraeck in Scharwoude, naar een speciale rondleiding door dit bijzondere gebied, dat er elk seizoen een beetje anders uitziet. Twee ervaren gidsen van het IVN vertellen van alles over de dieren hier en over de planten, die er soms pas heel recent zijn ontdekt.

De rondleiding begint om 14:00 uur, bij de Zesstedenweg 20a (1634 DN) in Scharwoude. Aanmelden is niet per se noodzakelijk, maar wordt wel op prijs gesteld; dit kan per e-mail naar j.wilkie@ivn-westfriesland.nl.

Het gebied is niet geschikt voor rolstoelers (door de aard van de natuur daar) en wie mee wil wordt aangeraden goed schoeisel en een lange broek aan te trekken.

Fotobijlage: Waterparij Suyderbraeck Astrid Bijster

%d bloggers liken dit: