Reeks HOORNSE WOENSDAGMARKTEN voor de 56e keer van start op 10 juli!

Reeks HOORNSE WOENSDAGMARKTEN voor de 56e keer van start op 10 juli!
Woensdagmarkt in Hoorn

Vroeger bekend als Hartje Hoorn Markten en Oud-Hollandse markten zijn de huidige Woensdagmarkten in Hoorn nog springlevend. Ruim een halve eeuw geleden door Bert Smits gezien in Duitsland en gebracht naar Hoorn wat destijds ellenlange files en extra lange treinstellen opleverde. Het concept van een thematisch ingevulde markt met entertainment is daarna veelvuldig gekopieerd en in zo’n beetje iedere stad te vinden.

Natuurlijk komen er geen hordes mensen meer af op een rits woensdagen met volksdansen en ambachtslieden, de bezoekers van tegenwoordig verwachten andere, meer eigentijdse zaken. Maar Hoorn is de Woensdagmarkten trouw gebleven, zij het dat er met andere uitgangspunten wordt gewerkt.

Op 10 juli gaan ze weer van start. Wekelijks is er op de verschillende winkelstraten in het stadshart een gevarieerde markt met kunst, curiosa, gebruikte boeken en creatieve handel. Daarnaast is er iedere keer een ander thema en waarmee Hoorn zich onderscheidt van andere steden.

Op 10 juli beginnen we al goed met de jaarlijkse gigantische markt Creatief Hoor(n)! en. Trek de wandelschoenen maar aan want er staan rond de 300 kramen in de stad en iedereen die weleens iets met draadjes of lapjes doet vindt hier ongetwijfeld iets van zijn gading.

Het thema op 17 juli is Hoorn op Hoeven. Naast de gebruikelijke markt zijn er de jaarlijkse Ponydag het het Ringsteken voor authentieke aanspanningen.

Op 24 juli is het thema Moet je eens Hoorn!, de wekelijkse markt wordt aangevuld met een recordaantal kooplieden uit heel Europa die platen en CD’s aan de man proberen te brengen.

Op 31 juli is de dag aan de kinderen tijdens Piraten van de Gouden Eeuw. Er zijn bijzonder veel spring-, klauter- en klimattracties en je kunt je ter plekke laten omtoveren in een echte piraat!

De markten vinden plaats in het historische stadshart van Hoorn en zijn van 10 tot 5, de activiteiten zijn van 11 tot 4.

Wilt u ook een kraampje huren? Dat kan voor maar € 35,00 euro! Kijk op www.marktboeken.nl. Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdagmarkt 10 juli: Creatief Hoor(n)!

De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels wordt deze week gigantisch! De jaarlijkse Weversmarkt (dit jaar voor de 15e keer!) neemt een belangrijk deel voor haar rekening. Hier vindt de liefhebber alles van zijn gading wat met draadjes en lapjes te maken heeft.

De wandelschoenen kunnen uit de kast want het is een behoorlijke tippel om de 350 kramen te bekijken maar daarna is het goed toeven in een van de vele horecagelegenheden die de binnenstad rijk is. Of, zoek de stilte op en wandel nog een klein stukje verder naar de fantastische haven op een steenworp afstand van de binnenstad.

De markt duurt van tien tot vijf en uiteraard is de toegang gratis.

De vrolijke noot wordt vandaag verzorgd door Middeleeuws muziekgeselscap Goet ende Fyn!

Volgende week (17 juli) : Hoorn op Hoeven!

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdagmarkt 17 juli Hoorn op Hoeven!

De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en wordt deze week aangevuld met superleuk entertainmentprogramma. Het is namelijk een gehinnik en gesnuif van jewelste in Hoorn. Op de Gedempte Turfhaven vinden vandaag twee paardenevenementen plaats voor jong en oud!

We beginnen met de jaarlijkse Ponydag. Al om 11 uur wordt gestart met diverse keuringen, daarna volgt de ponylunch en we sluiten de dag af met een verkleedwedstrijd voor pony en ruiter.

Daarna wordt het parcours klaargemaakt voor het ringsteken voor authentiek gerei. Dit is een lust voor het oog voor liefhebbers van fraaie paarden, prachtige rijtuigen en ringstekers en menners in hun zondagse goed.

In de stad lopen veel muzikanten rond die het supergezellig maken en kinderen die geen echte pony hebben kunnen een ritje maken om eens te ervaren hoe dat is.

De markt en het entertainment duurt van tien tot vijf en uiteraard is de toegang gratis.

Volgende week (24 juli) : Moet je eens Hoorn!

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Woensdag 24 juli Moet je eens Hoorn!

De wekelijkse woensdagmarkt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en wordt deze week vergezeld van de Openlucht Platen en CDbeurs. Dit jaar trekt een recordaantal deelnemers – van Engeland tot Kroatië – naar de binnenstad en is de markt groter dan ooit. Vanwege de wereldwijde opgebloeide belangstelling voor het ‘zwarte goud’ oftewel vinylplaten weten jaar na jaar meer muziekliefhebbers, verzamelaars en DJ’s uit geheel Europa de weg naar Hoorn te vinden. Vinyl is weer ongekend populair en alle muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen tijdens een nieuwe editie van deze beurs, waar meer dan 80 gespecialiseerde standhouders elpees, singles, maxisingles maar ook cd’s aanbieden.

Genoeg van het slenteren langs de kraampjes? Strijk neer bij een van de vele horecagelegenheden die de binnenstad rijk is. Of zoek de stilte op en wandel nog een klein stukje verder naar de fantastische haven op een steenworp afstand van de binnenstad.

Volgende week (31 juli): Piraten van de Gouden Eeuw!

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

Reeks HOORNSE WOENSDAGMARKTEN voor de 56e keer van start op 10 juli!
Woensdagmarkt in Hoorn: Piraten

Woensdagmarkt 31 juli: Piraten van de Gouden Eeuw!

Deze week is de Hoornse binnenstad het domein van kinderen. Zij mogen onbeperkt klimmen, klauteren, springen en spelen op de vele kinderattracties die staan opgesteld. Verder mag je je laten schminken bij een van de vele schminkclowns.

Echte piraten mogen meevaren op de Watertaxi. Die organiseert een Piratenvaardag. Vertrek elk half uur vanaf de Vismarkt voor een kort rondje om de Halve Maen. Verkleed als piraat betaal je maar € 1,- p.p. in burger? Dan € 5,- p.p..

Deel een leuke foto van je piraatje op facebook, tag de Watertaxi en maak kans op een vaartocht met de Halve Maen!

Daarnaast is er de wekelijkse markt met kunst, boeken, curiosa, creatieve maaksels en lekkers.

De markt duurt van tien tot vijf en de kinderactiviteiten zijn van elf tot vier. Uiteraard is de toegang gratis.

Meer informatie over alle leuke en interessante evenementen die in Hoorn worden georganiseerd vindt u op www.ikhouvanhoorn.nl

%d bloggers liken dit: