Opsporing verzocht: 23-jarige studente Sumanta Bansi

Opsporing verzocht: 23-jarige studente Sumanta Bansi
Sumanta Bansi

HOORN – 23-jarige studente Sumanta Bansi vermist Slechts 23 jaar oud, studente en hardwerkend. Sumanta Bansi was in de bloei van haar leven, maar sinds 18 februari 2018 is niets meer van haar vernomen. De Hoofdofficier van Justitie in Noord-Holland heeft een beloning uitgeloofd van 15.000 euro voor de tip die leidt naar de vermiste Sumanta Bansi.

Wie heeft Sumanta nog gezien of gesproken na 18 februari 2018?

Studie in Nederland
Sumanta groeit op in het Surinaamse Wageningen en verhuist in 2016 voor haar studie naar Nederland. In eerste instantie woont ze bij haar tante in Amsterdam, maar daar kan ze maar kort blijven. Ze gaat op zoek naar een andere woonplek en vindt uiteindelijk onderdak in Hoorn bij een bevriend echtpaar.

Vanuit Hoorn reist ze voor haar studie op en neer naar de Universiteit van Amsterdam. Naast haar studie werkte ze ook bij tandartsenpraktijk Astina Dental in Den Haag en Gouda. Ook bezoekt Sumanta geregeld een hindoetempel in Amsterdam Zuidoost.

Opsporing verzocht: 23-jarige studente Sumanta Bansi
Sumanta Bansi

Abortus

In de zomer van 2017 raakt Sumanta onverwachts zwanger. Dat zorgt voor nogal wat spanningen en zorgen bij Sumanta en haar omgeving. Na onder meer gesprekken met het traditionele Surinaams-Hindoestaanse gezin bij wie ze inwoont, besluit Sumanta de zwangerschap te beëindigen. De abortus heeft een grote impact op Sumanta, maar ze pakt erna haar leven zo goed en zo kwaad als het kan weer op.

Zwanger

Enkele maanden later, het is inmiddels februari 2018, blijkt Sumanta opnieuw zwanger. Hoewel zij deze keer vastbesloten is het kindje te houden, verdwijnt ze van de één op andere dag. Ze reageert niet meer op berichten en verschijnt ook niet meer op haar werk, op de universiteit of in de hindoetempel in Amsterdam.

Stil sinds 18 februari 2018

Er zijn geen aanwijzingen dat Sumanta mogelijk naar het buitenland is vertrokken. Ook zelfmoord lijkt onwaarschijnlijk, want Sumanta was dolblij met haar zwangerschap. Uit onderzoek blijkt dat haar telefoon voor het laatst is gebruikt op zondagavond 18 februari 2018 rond 21.45 uur. Daarna blijft het stil op diverse kanalen zoals WhatsApp, haar mail en haar Facebook-account. Ook haar OV-chipkaart is sindsdien niet meer gebruikt en er is geen geld opgenomen van haar rekening.

Opsporing verzocht: 23-jarige studente Sumanta Bansi
Sumanta Bansi

Wie weet waar Sumanta nu is of waar zij sinds 18 februari 2018 is geweest?

Details belangrijk

De politie wil precies in kaart brengen wat zich in de periode voor Sumanta’s verdwijning allemaal heeft afgespeeld in haar leven. Ook wil de politie weten met wie Sumanta heeft gesproken en waarover. Al dat soort details zijn voor het onderzoek belangrijk. De politie wil daarom met zoveel mogelijk mensen spreken die Sumanta tijdens haar leven in Nederland hebben gekend. Ten tijde van haar verdwijning was Sumanta zo’n negen weken zwanger; haar baby zou nu dus ongeveer 9 maanden oud zijn. Denkt u Sumanta ergens gezien te hebben, meld het alstublieft

  • Wie weet wat er met Sumanta is gebeurd?
  • Wie heeft Sumanta bij leven in Nederland gezien en gesproken

Robbenoordbos

Als Sumanta niet meer leeft, moet haar lichaam ergens zijn. In het verleden zijn er vaker lichamen gevonden in het Robbenoordbos in Noord-Holland. In een gedeelte van dit bos is naar Sumanta gezocht, maar haar lichaam is daar niet aangetroffen.

De politie roept wandelaars en andere bezoekers van het bos op om zich te melden als zij daar iets opvallends hebben gezien, met name in de periode na 18 februari 2018.

Bron AVRO/TROS

%d bloggers liken dit: