Tropische hitte: 34,1°C – Later vandaag in het westen, morgen overal minder warm

Tropische hitte. Later vandaag in het westen, morgen overal minder warm - Andijk
Zonnebloem

Zo rond de klok van 06:30 uur daalde de temperatuur vannacht in Andijk naar 21.5°C en is inmiddels om 09.00 uur alweer naar de 25 graden gestegen. Dat belooft wat! Het wordt de warmste dag van deze week met meer dan 30°C! De gevoelstemperatuur kan, afhankelijk van de luchtvochtigheid, windkracht en zonnesterkte nog een flink stuk hoger liggen. De kans op onweer neemt ook toe.

Tropische hitte. Later vandaag in het westen, morgen overal minder warm - Andijk

Er is vandaag vrij veel zon maar er trekt ook af en toe hoge bewolking over en het blijft droog. Het wordt tropisch warm met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten. De zuidoostenwind is matig. In de loop van de middag draait deze in het westen naar west tot noordwest en stroom er vanaf zee koelere lucht binnen.

Komende nacht krijgen de kustgebieden met (lage) bewolking te maken. Verder landinwaarts is het helder. De minima lopen uiteen van 15°C langs de kust tot 20°C in Limburg. De wind komt uit west tot noordwest en is zwak tot matig.

Woensdag begint de dag in de kustgebieden met lage bewolking die in de ochtend geleidelijk oplost, waarna het overal zonnig wordt. De maxima lopen uiteen van 18°C langs de kust tot lokaal 31°C in het zuidoosten. De wind is overwegend noordelijk en matig. (Bron: KNMI)

Foto zonnebloem door Pixabay op Pexels.com