Tropisch warm in Andijk: 32,4°C

Tropisch warm in Andijk: 31,4°C
Tropisch warm

Om 07:00 uur wees de thermometer in Andijk al 20,8 °C aan en dan is de dag nog maar net begonnen. En vannacht kwam de thermometer niet lager dan 20.6 °C! We gaan vandaag de richting op van 29, 30°C en op plekken waar geen wind is of schaduw zal het nog wel warmer worden! Tropisch warm dus!

Vandaag is er vrij veel sluierbewolking waar de zon echter goed doorheen komt. Het blijft droog en in vrijwel het hele land wordt het tropisch warm: de maximumtemperatuur loopt uiteen van 28°C op de Wadden tot 33°C in het zuidoosten. De wind is oostelijk maar draait in de loop van de dag naar zuidoost en is overwegend matig. In het (zuid)westelijk kustgebied kan de wind in de loop van de middag vanaf zee komen en enige verkoeling geven.

Komende nacht verandert er weinig, het blijft nog lang zeer warm en uiteindelijk koelt het af naar rond 21°C. De oost- tot zuidoostenwind is matig.

Dinsdag overdag is er naast perioden met zon ook weer sluierbewolking aanwezig. Het blijft droog. Het wordt in een groot deel van het land wederom tropisch warm, met maximumtemperaturen die uiteenlopen van 30°C aan de kust tot 36°C in het (zuid)oosten. In de loop van de middag draait in het westen de wind van zuidoost naar zuidwest tot west en komt er vanaf zee duidelijk koelere lucht binnenstromen. (Bron: KNMI)

Foto ‘tropisch warm’ door Skitterphoto op Pexels.com

Tropisch warm in Andijk: 31,4°C
Tropisch warm in Andijk: 31,4°C
%d bloggers liken dit: