Nextdoor Buurtpreventie Andijk: 700 deelnemers!

Nextdoor Buurtpreventie Andijk: 700 deelnemers!

700 Andijkers maken deel uit van de buurtpreventiegroep die de Dorpsraad Andijk heeft opgezet: Nextdoor Andijk. “Maar middels dit systeem we kunnen ook omliggende plaatsen informeren waardoor we een bereik krijgen van ettelijke duizenden deelnemers. Ook via dit middel kun je anderen op een verdachte situatie wijzen nadat je de politie hebt gebeld. Dat maakt de pakkans een stuk groter! Ook zijn er in Andijk kleine Whats-app-groepen die alleen in een bepaalde straat of deel van een wijk werkzaam zijn”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

Deelnemers aan de buurtpreventiegroep Nextdoor Andijk worden op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen in het dorp en kunnen eigen waarnemingen makkelijk met anderen delen. “Dat kan via je mobiel maar ook voor je tablet, laptop of pc.”

Woninginbraken in Andijk

“In de afgelopen drie maanden zijn er 5 woninginbraken of pogingen daartoe gemeld bij de politie. Alle reden om niet alleen maatregelen te treffen maar ook om goed op te letten wat er in je straat of wijk gebeurt”, zegt de dorpsraad. “Je kunt het beter één keer te veel melden bij de politie dan helemaal niet!”

Verdachte situatie? Bel altijd 112! Pas dan dit melden via buurtpreventie-apps

“Bel altijd eerst de politie! Pas dan kun je dit melden via de buurtpreventie-app die je gebruikt. Je kunt (met inachtneming van je eigen veiligheid) ook proberen de verdachte persoon/personen te laten weten dat je hen hebt gesignaleerd: vraag bijvoorbeeld of je hen kunt helpen! Hebben ze kwade bedoelingen dan zullen ze meestal het hazepad kiezen! Probeer dan een goed signalement door te geven van de persoon/personen (postuur, leeftijd, kleur haar(stijl), kleding, maar ook van bijvoorbeeld de auto (merk, kleur, uitvoering, kentekennummer, rijrichting en andere bijzonderheden).”

Deelnemen aan deze buurtpreventiegroep Nextdoor Andijk? 
Mail naar 
dorpsraadandijk@gmail.com en zet je naam, adres en telefoonnummer van je mobiel in de mail! Je ontvangt dan een uitnodiging!

KLIK OP DE AFBEELDING OM NAAT .maakhetzeniettemakkelijk.nl te gaan
Klik op de afbeelding om naar “Maak het ze niet te makkelijk!
%d bloggers liken dit: