Binnenstebuiten winnaar Korenfestival Medemblik

Binnenstebuiten winnaar Korenfestival Medemblik - Fotografie Robert Gieling
Binnenstebuiten winnaar Korenfestival Medemblik

Wat een spannende wedstrijd vond er plaats tijdens het zonnige Korenfestival 2019!  Titelverdediger Popkoor Remix heeft er werkelijk alles aan gedaan om de wisselbeker definitief in hun prijzenkast te mogen bergen. Maar ze moesten het opnemen tegen een paar zeer sterke debutanten: Popkoor From Us uit Dronrijp en Popkoor Binnenstebuiten uit Almere.

Op het podium aan het Van Houweningepark kon het publiek kennis maken met het enthousiasme en het repertoire van alle deelnemende koren. In de pauze was er een optreden van Lianne Bakker uit Medemblik en er werd er een spetterende masterclass gegeven door Peter Wagenaar. De vakjury had wederom geen makkelijke klus op deze zonovergoten zaterdag!

Binnenstebuiten winnaar Korenfestival Medemblik - Fotografie Robert Gieling
Binnenstebuiten winnaar Korenfestival Medemblik

Natuurlijk waren er ook weer de befaamde straatoptredens. Er werd gezongen op twee locaties aan de Nieuwstraat, op de Kaasmarkt en aan de Oosterhaven. Overal zat de sfeer er goed in!

Jury

Jan Laan en Linda Meester – de juryleden – lieten in hun beraad weten, dat zij van alle koren hadden genoten en dat het niveau van de optredens erg goed was. Dat maakte dat deze dag voor hen heel bijzonder was. Een feest voor de muziek en voor het koorzingen in het bijzonder, aldus juryvoorzitter Jan Laan. Linda Meester van Vocal Center vulde daar graag op aan: er is door veel koren goed gewerkt aan stemontwikkeling en het open zingen, soms letterlijk!

Dirigentenspeld

Over de dirigenten was de jury het unaniem eens! Roland Bosma van Stembent uit Edam, kreeg de dirigentenspeld uitgereikt. Iemand die zo sierlijk en met perfecte coördinatie tussen linker en rechterhand zijn koor zo mooi kan aansturen en ondersteunen, verdient deze eer dubbel en dwars.

De uitslag van de korenwedstrijd ziet er als volgt uit:

1. Popkoor Binnenstebuiten – Almere
2. Popkoor Remix – Almere
3. Popkoor From Us – Dronrijp

De STEM en de organisatie van het Korenfestival kijken terug op een geslaagde en zonnige dag!

Foto’s Fotografie Robert Gieling

%d bloggers liken dit: