Orgelconcert Mark Brandwijk in Venhuizen

Orgelconcert Mark Brandwijk in Venhuizen
Mark Brandwijk

Op donderdag 4 juli 2019 is er in de Hervormde kerk te Venhuizen een orgelconcert met Mark Brandwijk. Mark is virtuoos op orgel en piano en bespeelt dan het zeer fraaie Pels & Van Leeuwen orgel. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt € 10,00 kinderen t/m 15 jr. € 5,00 

Mark Brandwijk (1994) kreeg op 6-jarige leeftijd zijn eerste orgellessen in zijn woonplaats Krimpen aan den IJssel van Jaap den Besten. In 2006 vervolgde hij zijn lessen bij Everhard Zwart. In het jaar 2006 begon hij ook met het begeleiden van koren. Behalve orgel speelde hij hierbij ook piano. Vanaf juni 2010 bekwaamt Mark zich verder op de piano bij Mirjam IJsseldijk in Krimpen aan de Lek. In 2007, 2008 en 2009 won Mark de eerste prijs op het Feike Asma-orgelconcours. Op het concours van de Maassluise Muziekweek in 2013 zette hij als pianist de eerste prijs op zijn naam.

Sinds september 2016 is Mark dirigent van het ‘Shaare Zedek Koor’ uit Alblasserdam. Eerder dat jaar, in januari 2016, werd Mark in diezelfde hoedanigheid benoemd bij Christelijk Jongerenkoor ‘Glory’ uit Hardinxveld-Giessendam. In juni 2019 behaalde Mark zijn diploma aan de Meerjarige Dirigentenopleiding (MDO) in Utrecht. Hij is daarnaast ook een veelgevraagd koorbegeleider op orgel en piano tijdens allerlei concerten en cd-opnames en is regelmatig te zien bij Nederland Zingt.

Mark is solistisch actief en ook regelmatig in combinatie met zangers of andere instrumentalisten te horen. Mark werkte reeds mee aan talloze cd-opnames en heeft meerdere soloproducties uitgebracht. Samen met organist Reinier Korver vormt hij het “Duo Virtuoso”. De laatste jaren richt Mark zich naast het spelen ook steeds meer op componeren en arrangeren. Mark is reeds zes keer op tournee naar Canada geweest en deed verder internationale concertervaring op in de USA, Duitsland, België, Frankrijk, Israël en Oostenrijk.

Advertentie
%d bloggers liken dit: