Advertenties

De controle hondenbelasting gaat van start

De controle hondenbelasting gaat van start
Belastingplichtig

De controle hondenbelasting gaat van start

Lees voor

Vanaf 25 juni controleren controleurs van LEGITIEM B.V. huis-aan-huis op het bezit van honden. Dit doen zij namens de gemeente. De controleurs bellen bij alle inwoners aan, wanneer de controleur bij u aanbelt, kan hij zich legitimeren. Treffen zij een hond aan waarvoor geen belasting wordt betaald? Dan vullen zij een aangiftebiljet in.

Het aantal honden dat u bezit, bepaalt de hoogte van de aanslag hondenbelasting. In 2019 is het tarief per hond per jaar € 46,45,- voor de eerste hond. Voor een tweede hond betaalt u € 92,90,-. En voor elke volgende hond betaalt u € 147,80 per hond.

Als u een hond heeft moet u aangifte doen van hondenbezit. U vindt het aangiftebiljet op www.medemblik.nl. U moet hiervoor inloggen met uw DigiD. U kunt het formulier ook aanvragen via (0229) 85 60 00 of info@medemblik.nl .

Verhuist u in de loop van jaar naar een andere gemeente? Dan krijgt u automatisch vermindering van de aanslag voor de rest van het jaar. Als datum van de verhuizing geldt de datum waarop u zich bij de nieuwe gemeente laat inschrijven. Ook als uw hond in de loop van het jaar overlijdt of u op een andere manier afscheid van uw hond neemt ontvangt u een mindering voor de rest van het jaar. Deze wijziging kunt u doorgeven via het afmeldformulier op www.medemblik.nl.

Foto hond door nishizuka op Pexels.com

Advertenties