Orgelconcert Gerwin van der Plaats

Orgelconcert Gerwin van der Plaats
Gerwin van de Plaats

Op donderdag 18 juli 2019 is er in de Hervormde kerk te Venhuizen een orgelconcert met Gerwin van der Plaats. Organist Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en fenomenaal improvisator, bespeelt dan het zeer fraaie Pels & Van Leeuwen orgel. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt € 10,00 kinderen t/m 15 jr. € 5,00

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij, al werd Gerwin’s aandacht ook wel eens afgeleid door ander ‘speelgoed’; elektrische treintjes bijvoorbeeld…

Toch heeft de verdeelde aandacht zijn muzikale ontwikkeling bepaald niet vertraagd. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet, terwijl hij intussen de gemeentezang op het orgel van de Opstandingskerk te Utrecht Noord-West ging begeleiden. Met buitengewone belangstelling volgde hij de optredens van grote namen op de orgelbanken. Kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een documentatiearchief aanlegde. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henko de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Hoeksteen te IJsselmuiden en de Eben-Haëzerkerk te Kampen.

De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin  regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is dirigent bij vier koren en het Urker Mannenkwartet.

 • De koffie staat klaar om 10 uur!

  5 augustus, 2021: 09:00 door

  advertentie Even op de koffie bij andere dorpsgenoten en een praatje maken? De Huiskamer van Andijk biedt je op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag die gelegenheid van 10 tot 12 uur! Een initiatief van Afbeelding @ CAPAND

  Beoordeel dit:

 • Agenda Andijk en Omstreken | APB Andijker Nieuws Net

  1 mei, 2009: 12:00 door

  MAIL DE REDACTIE Hieronder vindt u de Agenda van Andijk en Omstreken. Opgave kan via e-mail Wat moet u in ieder geval opgeven?Datum | Tijd aanvang | Tijd einde | Wat voor Evenement | Adres Geef het juiste adres door dan brengt u eventuelebezoekers niet op een dwaalspoor!

  Beoordeel dit:

 • Noord-Hollanders eensgezind over de toekomst van het landelijk gebied

  2 juni, 2023: 14:43 door

  Noord-Hollanders eensgezind over de toekomst van het landelijk gebied Inwoners van Noord-Holland zijn eensgezind: de Provincie moet zorgen voor een gezonde leefomgeving, problemen door te veel of juist te weinig water voorkomen en de natuur verbeteren. Zowel inwoners uit het landelijk gebied als het stedelijk gebied geven prioriteit aan deze drie onderwerpen. Dat blijkt uit… Meer informatie

  Beoordeel dit:

 • Maandag 5 juni: Testbericht NL-Alert

  2 juni, 2023: 09:05 door

  NL-Alert testbericht Maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur zendt de overheid een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Weet wat je moet doen NL-Alert is het alarmmiddel van de overheid dat je waarschuwt en informeert over een noodsituatie. Je ontvangt een NL-Alert bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties. In ieder NL-Alert bericht staat wat er aan de… Meer informatie

  Beoordeel dit:

 • Zomeractiviteiten voor senioren, o.a. in Andijk

  2 juni, 2023: 08:40 door

  Zomeractiviteiten voor senioren Met veel enthousiasme worden in de gemeente Medemblik zomeractiviteiten voor senioren georganiseerd. Deze activiteiten worden mogelijk gemaakt door samenwerking tussen de gemeente Medemblik, ouderenbonden, het Rode Kruis en vele vrijwilligers. Alle senioren in de gemeente Medemblik zijn van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de zomeractiviteiten. Zij kunnen met elkaar een… Meer informatie

  Beoordeel dit:

Alle berichten weergeven
%d bloggers liken dit: