Advertenties

Orgelconcert Gerwin van der Plaats

Orgelconcert Gerwin van der Plaats
Gerwin van de Plaats

Op donderdag 18 juli 2019 is er in de Hervormde kerk te Venhuizen een orgelconcert met Gerwin van der Plaats. Organist Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en fenomenaal improvisator, bespeelt dan het zeer fraaie Pels & Van Leeuwen orgel. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt € 10,00 kinderen t/m 15 jr. € 5,00

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij, al werd Gerwin’s aandacht ook wel eens afgeleid door ander ‘speelgoed’; elektrische treintjes bijvoorbeeld…

Toch heeft de verdeelde aandacht zijn muzikale ontwikkeling bepaald niet vertraagd. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet, terwijl hij intussen de gemeentezang op het orgel van de Opstandingskerk te Utrecht Noord-West ging begeleiden. Met buitengewone belangstelling volgde hij de optredens van grote namen op de orgelbanken. Kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een documentatiearchief aanlegde. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henko de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Hoeksteen te IJsselmuiden en de Eben-Haëzerkerk te Kampen.

De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin  regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is dirigent bij vier koren en het Urker Mannenkwartet.

 • Agenda Andijk en Omstreken | APB Andijker Nieuws Net

  1 mei, 2009: 12:00 by

  MAIL DE REDACTIE Hieronder vindt u de Agenda van Andijk en Omstreken. Opgave kan via een e-mail. Wat moet u in ieder geval opgeven?Datum | Tijd aanvang | Tijd einde | Evenement | Adres Geef het juiste adres door dan brengt u eventuelebezoekers niet op een dwaalspoor! Advertenties

  Beoordeel dit:

 • Servan Ott Fotografie: Oostvaardersplassen nu volop in kleur

  19 juli, 2019: 21:46 by

  De maanden juli en augustus zijn voor de Oostvaardersplassen het meest kleurrijk. Het gebied staat nu schitterend in bloei waardoor de Koniks in een extra mooie setting te zien en te fotograferen zijn, op de foto het enige vosrode paard van het openbare gebied ‘de driehoek’.    Een keer deelnemen aan een vogelfotografie of natuurfotografie workshop ? Zondag 28 juli – Natuurfotografie workshop Oostvaardersplassen… Lees verder

  Beoordeel dit:

 • Hoorns Oldtimerspektakel tijdens Superkoopzondag op 28 juli

  19 juli, 2019: 18:44 by

  Op de Superkoopzondag van 28 juli wordt in de binnenstad het Hoorns Oldtimerspektakel georganiseerd. Dit wordt een groots autospektakel met zo’n 150 automobielen die door de gehele binnenstad staan opgesteld. Een groot aantal deelnemers is afkomstig uit de regio maar er komen deelnemers met hele bijzondere auto’s uit het hele land naar Hoorn!

  Beoordeel dit:

 • Cijfers: lichte stijging aantal inbraken

  18 juli, 2019: 19:43 by

  Het aantal inbraken in Andijk is lichtelijk gestegen in de eerste helft van het jaar in vergelijk met voorgaande jaren, dat blijkt uit cijfers die de politie aan de Dorpsraad Andijk heeft verstrekt. “Zowel wat het aantal woninginbraken aangaat als inbraken bij bedrijven is dat het geval”, zegt Gerrit van Keulen van de dorpsraad.

  Beoordeel dit:

 • Politie zoekt getuigen poging ramkraak kledingzaak

  18 juli, 2019: 10:29 by

  Hoorn – In de nacht van woensdag op donderdag heeft er op het Kleine Noord een poging ramkraak plaatsgevonden. De politie is op zoek naar getuigen. Rond 03.45 uur kreeg de politie een melding dat er een auto tegen een pui was aangereden op het Kleine Noord. Eenmaal ter plaatse zagen agenten een witte bestelbus… Lees verder

  Beoordeel dit:

View all posts

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.