Orgelconcert Gerwin van der Plaats

Orgelconcert Gerwin van der Plaats
Gerwin van de Plaats

Op donderdag 18 juli 2019 is er in de Hervormde kerk te Venhuizen een orgelconcert met Gerwin van der Plaats. Organist Gerwin van der Plaats, virtuoos op orgel en fenomenaal improvisator, bespeelt dan het zeer fraaie Pels & Van Leeuwen orgel. De aanvang is om 20.00 uur, de entree bedraagt € 10,00 kinderen t/m 15 jr. € 5,00

Gerwin van der Plaats (Utrecht 1977) kwam al vroeg bij de regelmatige kerkgang onder de indruk van het meest veelzijdige instrument: het kerkorgel. Zijn vader herkende mogelijkheden en bracht hem op zeer jeugdige leeftijd de basisbeginselen van het notenschrift bij, al werd Gerwin’s aandacht ook wel eens afgeleid door ander ‘speelgoed’; elektrische treintjes bijvoorbeeld…

Toch heeft de verdeelde aandacht zijn muzikale ontwikkeling bepaald niet vertraagd. Al op 9-jarige leeftijd begeleidde Gerwin met een heuse aanstelling de kerkdiensten van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) te Nieuwegein op het tweeklaviers orgel van de Dorpskerk te Jutphaas.

Gerwin’s talenten werden verder ontwikkeld bij Jaap Zwart Sr. en Herman van Vliet, terwijl hij intussen de gemeentezang op het orgel van de Opstandingskerk te Utrecht Noord-West ging begeleiden. Met buitengewone belangstelling volgde hij de optredens van grote namen op de orgelbanken. Kunstenaars en idolen van het formaat Piet van Egmond en Klaas Jan Mulder, over wie hij een documentatiearchief aanlegde. Aan het Fontys Conservatorium te Tilburg waren zijn docenten Geert Bierling met het hoofdvak orgel en Henko de Berg voor improvisatie.

Gerwin van der Plaats is nu als vaste organist verbonden aan de Driestwegkerk te Nunspeet, de Hoeksteen te IJsselmuiden en de Eben-Haëzerkerk te Kampen.

De musicus beleeft van tijd tot tijd veel plezier aan het bespelen van theaterorgels; zeer gecompliceerde instrumenten waarvan hij de ontelbare registratiemogelijkheden intensief uitbuit. Als begeleider op orgel en piano treedt Gerwin  regelmatig op bij uitvoeringen van koren en muziekgroepen. Hij is dirigent bij vier koren en het Urker Mannenkwartet.

 • De koffie staat klaar om 10 uur!

  5 augustus, 2021: 09:00 door

  advertentie Even op de koffie bij andere dorpsgenoten en een praatje maken? De Huiskamer van Andijk biedt je op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag die gelegenheid van 10 tot 12 uur! Een initiatief van Afbeelding @ CAPAND

  Beoordeel dit:

 • Agenda Andijk en Omstreken | APB Andijker Nieuws Net

  1 mei, 2009: 12:00 door

  MAIL DE REDACTIE Hieronder vindt u de Agenda van Andijk en Omstreken. Opgave kan via e-mail Wat moet u in ieder geval opgeven?Datum | Tijd aanvang | Tijd einde | Wat voor Evenement | Adres Geef het juiste adres door dan brengt u eventuelebezoekers niet op een dwaalspoor!

  Beoordeel dit:

 • Energietoeslag aanvragen voor lage inkomens

  7 oktober, 2022: 11:00 door

  Energietoeslag voor lage inkomens Veel producten en diensten zijn duurder geworden. Ook gas en stroom, ook wel energie genoemd. Met een laag inkomen kan het moeilijk zijn om de energierekening iedere maand te betalen. De overheid heeft de belasting op energie al verlaagd. Daarnaast is er voor de lage inkomens een energietoeslag. De verlaging en… Meer informatie

  Beoordeel dit:

 • Onderzoek huisvesting statushouders op provinciale gronden binnen de gemeente Medemblik

  7 oktober, 2022: 10:00 door

  Onderzoek huisvesting statushouders op provinciale gronden De provincie Noord-Holland doet momenteel onderzoek naar de mogelijkheden om tijdelijk spoedzoekers, waaronder statushouders, op te kunnen vangen op eigen grond of in eigen vastgoed. Binnen de gemeente Medemblik gaat het om een locatie aan de Balkweiterhoek in Zwaagdijk-West. Wat houdt het onderzoek in?

  Beoordeel dit:

 • Servan Ott Fotografie: Edelhert Oostvaardersplassen

  7 oktober, 2022: 09:00 door

  In de Oostvaardersplassen vorige week vrijdag een speciale ontmoeting met een Edelhert mannetje. Wat afgezonderd van de andere bronstige herten in de nu hoogtij van de edelhertenbronst was hij prachtig te zien tijdens de fotosafari. Gefotografeerd met de canon 800mm f/11 lens en de foto een lichte crop.  Een keer deelnemen aan een natuurfotografie workshop of vogelfotografie… Meer informatie

  Beoordeel dit:

 • Verkeersonderzoek Kleingouw Andijk

  6 oktober, 2022: 10:31 door

  Verkeersonderzoek Kleingouw Andijk Op dit moment wordt er op de Kleingouw in Andijk een verkeersonderzoek uitgevoerd. Dit doen we door middel van kentekenonderzoek (kentekencamera’s) op 4 locaties en telslangen op een aantal omliggende wegen. Op deze manier brengen we in beeld welk deel van de Kleingouw door welke soort verkeersdeelnemer wordt gebruikt.

  Beoordeel dit:

Alle berichten weergeven
%d bloggers liken dit: