IVN-cursus: De wereld waarin wij wonen in West-Friesland

Hoe heten de vogels die ’s ochtends zo mooi zingen in de tuin? Hoe verhouden dieren in de sloot zich tot hun omgeving? Wat is het nut van insecten als wespen en muggen? Welke invloed hebben wij mensen op ons hedendaagse landschap? Hoe hou je alle verschillende soorten bomen uit elkaar? En wat zijn paddenstoelen eigenlijk precies?

Dit en nog veel meer kunt u allemaal te weten komen bij de zogeheten Natuurcursus van IVN-West-Friesland. Ontdek wat een bonte verscheidenheid aan verborgen dieren hier voorkomt en leer het verschil kennen tussen giftige en geneeskrachtige kruiden. Wist u dat er in onze streken gele soldaatjes en landkaartjes leven? En dat hier judasoren en heksenboter groeit? Welke natuur gaat er schuil achter deze mysterieuze namen? En wat leeft, groeit en bloeit er allemaal nog meer in onze contreien?

IVN-cursus: De wereld waarin wij wonen in West-Friesland
Klik op de afbeelding

Doe mee aan de Natuurcursus van het IVN en word ingewijd in de vele geheimen en wetenswaardigheden van de plaatselijke natuur. De cursus bestaat uit theorie én praktijk, alles  bij elkaar tien cursusdata van 24 september t/m 5 november, en iedereen mag zich aanmelden via cursussen@ivn-westfriesland.nl. Voor meer informatie kunt u kijken op de website of bellen met Astrid Bijster, 06 25408745.

Fotobijlage: Groenkijkers  Astrid Bijster