Geslaagde MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met hun hart – Nieuwe Proud Partners ontvingen MVO-keurmerk

Geslaagde MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met hun hart  - Nieuwe Proud Partners ontvingen MVO-keurmerk
Werkgevers die het MVO-keurmerk ontvingen: Partner in Werk, Zorgcirkel, Rataplan, HVC en T-zorg. Foto Hans Brouwers

Donderdagmiddag 13 juni organiseerde het WerkgeversServicepunt Noord-Holland Noord (WSP-NHN) de 3e MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met het hart. Ofwel: voor werkgevers die Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Het was een geslaagde bijeenkomst, waarbij vijf bedrijven die sociaal ondernemen het MVO-keurmerk ontvingen. Dit keurmerk is een waardering voor het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Geslaagde MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met hun hart  - Nieuwe Proud Partners ontvingen MVO-keurmerk

Deze bedrijven mogen zich nu Proud Partner noemen door dit MVO-keurmerk. De nieuwe Proud Partners zijn: Partner in Werk, Zorgcirkel, Rataplan, HVC en T-zorg. Deze bedrijven zijn een inspirerend voorbeeld voor het MVO-programma ‘Ondernemen met het hart’ dat in juni 2018 is gestart in de regio Alkmaar.

Gastsprekers Espeq en THOBS en WNK
Na het welkomstwoord  kwamen bedrijven aan het woord die al langere tijd sociaal ondernemen: Espeq (opleidingsbedrijf met werken en leren) en THOBS (carrièreontwikkelingsorganisatie). Peter de Groot van THOBS: “Mensen in dienst nemen met een afstand tot de arbeidsmarkt levert je echt wat op. Het zijn supergemotiveerde medewerkers en het geeft een verrijking aan je bedrijf.” Tot slot hield WNK (re-integratie- en sociale werkvoorzieningsorganisatie) een presentatie over detacheringsoplossingen met als insteek: ‘Iedereen doet mee’.

Geslaagde MVO-bijeenkomst voor werkgevers die ondernemen met hun hart  - Nieuwe Proud Partners ontvingen MVO-keurmerk

Kandidaten pitchen  
Tussendoor werd er gepitcht. Het pitchen hield in dat mensen met een uitkeringsachtergrond in het kort vertelden: wie ben ik, wat kan ik en dit werk zoek ik. Een persoonlijke manier om zich te presenteren aan de aanwezige ondernemers/bedrijven met mogelijke passende vacatures.

Maatschappelijk betrokken
Steeds meer bedrijven voelen zich maatschappelijk betrokken. MVO heeft al meer dan 12 keurmerkschilden uitgereikt aan nieuwe Proud Partners. Proud Partners zijn bedrijven die vijf procent aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in dienst hebben. Ondernemers ervaren dat Proud Partnerschap bijdraagt aan de eigen ondernemersdoelstellingen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Ook ondernemen met het hart?
Werkgevers die sociaal willen ondernemen kunnen voor informatie en advies terecht bij het WerkgeversServicepunt. Hier bundelen gemeenten en UWV hun krachten voor werkgevers die op zoek zijn naar personeel en meer willen weten over subsidies en regelingen op het gebied van sociaal ondernemen. Voor meer informatie zie www.wsp-nhn.nl.