Wel of geen trottoir langs de Dijkweg?

Een aantal bewoners van de Dijkweg – grofweg tussen de Middenweg en de Schoolweg, hebben bij de Dorpsraad Andijk aangegeven een trottoir te willen op de Dijkweg. Nu moet men het zonder een voetpad stellen en moet men in de kant van de weg lopen: “Met alle gevaren van dien”, aldus een van de indieners.

“Kinderen moeten nu langs de weg lopen als ze naar school of weer naar huis gaan. Dat is niet meer van deze tijd dat ze over de weg moeten lopen waar men 50 kilometer per uur rijdt. En harder…”

Wel of geen trottoir langs de Dijkweg? Een aantal bewoners van de Dijkweg - grofweg tussen de Middenweg en de Schoolweg, hebben bij de Dorpsraad Andijk aangegeven een trottoir te willen op de Dijkweg. Nu moet men het zonder een voetpad stellen en moet men in de kant van de weg lopen: "Met alle gevaren van dien", aldus een van de indieners.
Wel of geen trottoir langs de Dijkweg – de dorpsraad zoekt het uit – foto Google
Een deel van de brief

De dorpsraad heeft bewoners van dit deel van de Dijkweg een brief gestuurd waarmee ze kunnen aangeven of men achter dit verzoek staat. “Als er voldoende animo is dan zullen we het formeel neerleggen bij het college van B&W van de gemeente Medemblik”, aldus een woordvoerder van de dorpsraad.

“Het gaat over een stuk van circa 2 kilometer dat pas bij de Middenweg en de Schoolweg aansluiting vindt op een bestaand voetpad.”

Een aantal bewoners van de Dijkweg - grofweg tussen de Middenweg en de Schoolweg, hebben bij de Dorpsraad Andijk aangegeven een trottoir te willen op de Dijkweg. Nu moet men het zonder een voetpad stellen en moet men in de kant van de weg lopen: "Met alle gevaren van dien", aldus een van de indieners.
De Dijkweg tussen de Middenweg en de Schoolweg
Een aantal bewoners van de Dijkweg - grofweg tussen de Middenweg en de Schoolweg, hebben bij de Dorpsraad Andijk aangegeven een trottoir te willen op de Dijkweg. Nu moet men het zonder een voetpad stellen en moet men in de kant van de weg lopen: "Met alle gevaren van dien", aldus een van de indieners.
Hier en daar creëerden bewoners zelf een trottoir

Bewoners kunnen tot 26 juni a.s. aangeven bij de dorpsraad wat zij ervan vinden. “Of er een voetpad komt is aan het college en aan de gemeenteraad, maar we kunnen ons heel goed voorstellen dat er bewoners zijn die een voetpad willen langs de weg.”

Een aantal bewoners van de Dijkweg - grofweg tussen de Middenweg en de Schoolweg, hebben bij de Dorpsraad Andijk aangegeven een trottoir te willen op de Dijkweg. Nu moet men het zonder een voetpad stellen en moet men in de kant van de weg lopen: "Met alle gevaren van dien", aldus een van de indieners.
Sommige huizen liggen pal aan de weg