Advertenties

Grootschalige verkeerscontrole – Belastingdienst neemt voertuigen in beslag | Automobilist probeert controle te ontwijken

Zwaag – Op woensdag hield de politie vanuit het Steunpunt van de Provincie Noord-Holland in Zwaag een grootschalige verkeerscontrole. Tussen 13.00 en 21.15 uur controleerden medewerkers van de politie en de Belastingdienst het verkeer in en om Hoorn en Zwaag. Naast de verkeersveiligheid, was de controle ook gericht op ondermijnende criminaliteit, mobiel banditisme en belastingontduiking.

In totaal werd door de politie in zevenenveertig gevallen bekeurd. Het ging daarbij om verkeersovertredingen, zoals onvoldoende rechts rijden en rijden in een geslotenverklaring . Ook werden technische mankementen geconstateerd, zoals lekke uitlaat, defecte verlichting/ontbrekende reflectoren, opgevoerde bromfietsen en verlopen APK’s, overbelading van en onvoldoende gezekerde lading op een aanhangwagen, het vervoer van een persoon in een gesloten laadruimte, onverzekerd rijden, rijden zonder veiligheidsgordel en mobiel bellen.

Van een bestuurder werd bloed afgenomen in verband met mogelijk rijden onder invloed van drugs. Het bloedmonster wordt onderzocht door het Nederlands Forensisch Instituut.

Door de Belastingdienst werden openstaande belastingschulden geïnd en voertuigen in beslag genomen.

Ander nieuws…

Bij een vandaag gehouden verkeerscontrole elders in het land dacht een man de politiecontrole te kunnen ontlopen door op de vlucht te slaan. Dat liep echter anders af…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.