Ramon & leden Concertgebouworkest in Bonifaciuskerk in Medemblik

Ramon & leden Concertgebouworkest in Bonifaciuskerk in Medemblik

MEDEMBLIK – Woensdagavond 26 juni komt de kersverse Medemblikker meesterpianist Ramon van Engelenhoven naar de Bonifaciuskerk met een strijkkwartet van Camerata RCO, d.w.z. leden van het Koninklijk Concertgebouworkest (KCO) … bijzondere kwaliteit dus ! Op het programma staat filmmuziek, o.a. het thema uit Schindler’s List van John Williams én het Pianokwintet van Korngold ! Het zal niet vaak zó mooi en speciaal worden uitgevoerd !

Ramon van Engelenhoven (piano)

Vanaf jonge leeftijd heeft Ramon prijzen gewonnen: International Steinway Pianoconcours (2012), Prinses Christina Concours (2013), Young Pianist Foundation Concours (2015) inclusief “Grand Prix Youri Egorov”. Hij is momenteel één van de finalisten van “Dutch Classical Talent” 2019-2020, een promotietraject voor jong (buitengewoon) klassiek talent.

CAMERATA RCO

Camerata RCO bestaat uit musici die deel uitmaken van het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Zij beleven ook veel plezier aan het samenspelen in een kleinere bezetting. Bij dit concert spelen mee:

Marc Daniël van Biemen (viool)
Benjamin Peled (viool)
Santa Vižine (altviool)
Clement Peigné (cello)

Alle musici met een schat aan (internationale) ervaring. De Bonifaciuskerk in Medemblik is bij uitstek dé sfeerrijke locatie voor zo’n prachtig concert.

Woensdag 26 juni
Bonifaciuskerk – Overtoom – Medemblik
Aanvang 20.30 uur
Entree € 15
Kaarten via bonifaciusmedemblik@gmail.com of 06 2053 4941 www.bonifaciusmedemblik.nl

Ramon van Engelenhoven
In 2012 won hij in het Concertgebouw te Amsterdam de eerste prijs bij het Internationaal Steinway Pianoconcours in de leeftijdscategorie 14 t/m 16 jaar. Hierna mocht hij Nederland vertegenwoordigen tijdens het Internationaal Steinway Festival 2012 in Hamburg, met als hoogtepunt een optreden in de Laeiszhalle. In 2013 won hij de eerste prijs in de Nationale Finale van het Prinses Christina Concours in de categorie 15 t/m 19 jaar, momenteel zit Ramon in het eerste jaar van zijn bachelorstudie bij Frank Peters aan het Conservatorium van Amsterdam. Daarnaast volgt hij sinds 2009 met regelmaat lessen bij Wibi Soerjadi. Hij heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jan Wijn, Igor Roma en Mikhail Voskresensky,

Portret Foto: Duco de Vries

%d bloggers liken dit: