Gratis zwemkaartjes voor kinderen

Kaartjes voor kinderen

De gemeente Medemblik stelt speciaal voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben deze zomer een extraatje beschikbaar. Per kind kunt u heel eenvoudig vier gratis kaartjes voor het zwembad ontvangen.

Voor wie?

De zomeractie is bedoeld voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben (netto-inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm of lopende schuldregeling).

Overige voorwaarden:
● Uw kind is onder de 18 jaar.
● Uw kind woont in de gemeente Medemblik.

Inkomensondersteuning?

Naast deze zomeractie zijn er verschillende gemeentelijke regelingen ter ondersteuning van gezinnen met kinderen met een laag inkomen. Via deze regelingen is het voor kinderen van 4 tot 18 jaar bijvoorbeeld mogelijk om in aanmerking te komen voor een bedrag van € 600,00 voor het behalen van zwemdiploma A en B.

Hoe werkt het?

Via de groene knop hieronder kunt u voor uw kinderen een aanvraag voor de Zomeractie doen. Als u gebruik maakt van een bewindvoerder verzoeken wij u om eerst met uw bewindvoerder af te stemmen wie de aanvraag voor uw kinderen indient.

Klik op de groene knop


U kunt het aanvraagformulier tot en met 7 juli 2019 digitaal invullen. We proberen om de zwembadkaartjes voor 15 juli 2019 te verzenden.

Komt u er online niet uit? De Formulierenbrigade kan u helpen. Zij zijn op woensdagen van 10:00 tot 12:00 uur aanwezig in het gebouw Noord van het gemeentehuis (Dick Ketlaan 21, Wognum).

Deelnemende zwembaden

De zwembadkaartjes die u via deze Zomeractie ontvangt zijn in te leveren bij één van de zeven deelnemende zwembaden binnen de gemeente Medemblik:

● Het Zwembad in Midwoud (buitenbad)
● Molenbad in Wognum (buitenbad)
● Het Ploetertje in Benningbroek (buitenbad)
● De Spetter in Abbekerk (buitenbad)
● De Weid in Andijk (buitenbad)
● De Zeehoek in Wervershoof (binnenbad)
● Het Zuiderzeebad in Medemblik (binnenbad)
 

Overige informatie

Op de website van het betreffende zwembad treft u de actuele openingstijden. Sommige zwembaden bieden gratis entree aan voor hele jonge kinderen. In die gevallen kunt u als ouder het kaartje gebruiken om samen met uw kind te zwemmen of u kunt het kaartje doorgeven aan een oudere broer of zus.

Let op!

Voor kinderen zonder zwemdiploma is begeleiding/toezicht van een ouder/verzorger tijdens het zwemmen noodzakelijk. U mag hiervoor ook een zwembon gebruiken zodat u samen met uw kind (gratis) kunt zwemmen.   

Foto door Juan Salamanca op Pexels.com


Ander nieuws:

%d bloggers liken dit: