Insluiper aangehouden | Getuigenoproep ernstig geweldsincident

Medemblik – Een 18-jarige man uit Medemblik is woensdagmiddag aangehouden voor insluiping in een woning aan de Egboet.

De bewoner hoorde rond 16.00 uur gebonk op de voordeur. Even later hoorde de man een harde bonk op het voorraam. Hier schrok de Medemblikker zo van dat hij besloot de politie in te schakelen. Toen hij met de politie aan de telefoon hing, zag hij een jongeman in de achtertuin die de achterdeur opende en naar binnen ging. Toen de gealarmeerde agenten arriveerden, vertelde de bewoner hen dat de jongeman zojuist de woning aan de achterzijde weer had verlaten.

De politie zocht in de omgeving naar de insluiper en een motoragent kwam hem op de Zorgvlietlaan op het spoor. Toen de jongeman de agent zag, zette hij het direct op een rennen en ontstond een achtervolging over de Soling, de Pampus, de Schepenlaan en de Draak. Uiteindelijk werd de man tussen een flatgebouw in de kraag gevat en overgebracht naar het politiebureau.


Getuigenoproep ernstig geweldsincident

Hoorn – De politie vraagt uw medewerking in het oplossen van een ernstig zedenmisdrijf dat plaatsvond in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni, tussen 04.00 en 06.00 uur.

Een 23-jarige vrouw werd in die nacht door een onbekende man van haar fiets getrokken op het fietspad aan het einde van de Holenweg, toen zij vanuit het centrum van Hoorn fietste. De vrouw fietste hierbij over het industrieterrein langs sauna Suomi over de brug naar de Gording. Net voor de brug werd zij op het fietspad van haar fiets getrokken en door een onbekend gebleven man mishandeld en verkracht. Hierna wist de vrouw te voet weg te komen. Thuisgekomen werd direct de politie ingeschakeld.

De plaats delict aan de Holenweg werd zaterdagochtend door de politie afgezet en onderzocht. Ook de omgeving werd uitgekamd door onder andere forensische onderzoekers, recherche en speurhonden-, voor sporen onderzoek.

Signalement dader

Van de dader is nog slechts een algemeen signalement bekend: lengte van de man tussen de 1.70 en 1.80 meter, Nederlands sprekend, slank postuur en donker gekleed.

Getuigenoproep

De politie en het Openbaar Ministerie doen er alles aan om de dader op te sporen. De recherche is op zoek naar mensen die informatie hebben en heeft de volgende vragen voor het publiek:

  • Heeft u in de nacht van vrijdag 31 mei op zaterdag 1 juni, tegen de vroege ochtend, iets gezien dat met bovenstaand incident te maken kan hebben?
  • Heeft u informatie die de politie kan helpen bij het vinden van deze dader of denkt u te weten wie deze man is?
  • Woont u in het hierboven vermelde gebied en heeft u camerabeelden of heeft u een auto met een dashcam en denkt u beelden te hebben van de mogelijke dader?
  • De politie sluit niet uit dat zich eerder soortgelijke incidenten hebben voorgedaan. Bent u slachtoffer of heef u informatie over dergelijke incidenten?
  • Heeft u andere informatie, die door bovenstaand bericht een andere betekenis heeft gekregen?

Belt u dan a.u.b. met de politie via 0900-8844. Heeft u informatie maar wilt u anoniem blijven? Blijf hier dan niet mee rondlopen en bel met Meld Misdaad Anoniem via tel.nr. 0800-7000. Ziet u een verdachte situatie? Bel dan direct met het alarmnummer 1-1-2.

Politieonderzoek

De politie heeft na het bovenvermeld incident extra surveillance ingesteld. Daarnaast worden een buurtonderzoek en een passantenonderzoek ingesteld.

%d bloggers liken dit: